Härligt med en bra stämning på stadion för...

2010-07-31 16:40:06
Kommentera - 0 st

dsc00835 (MMS)

Härligt med en bra stämning på stadion för en gångs skull när Djurgårdarna spelar. Hoppas bara på att vi går segrande ut ur matchen också.


Just one of those days

Livet 2010-07-31 10:04:30
Kommentera - 0 st

Idag hade min mor och jag planerat att åka in till city och titta på prideparaden. men efter att ha varit ute en sväng till tvättstugan känner jag att det inte riktigt är läge ännu att ge mg ut på några större äventyr. Det känns som att jag orkar gå små snuttar, men att stå upp och tjoa och tjima en timme eller två pallar jag nog inte av ännu.
Febern har i alla fall lämnat mig för denna gång, men jag får fortfarande ont i huvudet och kan bli väldigt trött fort. Och näsan är ännu full med snor, så lite till har jag att göra innan denna förkylning är helt borta.
Och varje dag blir min löpbandsabstinens värre och värre. Lättare blev det inte när min nummerlapp damp ner igår frö iFormloppet, som ni såg i tidigare inlägg. Jag vill inget annat än snöra på mig löparskorna och ge järnet i 45 minuter. Men förhoppningsvis är jag i good enough shape till på måndag. Då har jag bara 1½ vecka på mig att bygga upp min styrka igen.

Men nu ska jag göra en kraftansträning att fixa all tvätt i tvättstugan. Sen blir det till att ligga raklång i soffan och zappa mellan tv-kanalerna eller plöja bok.


Tänk om man kunde se ut så här även när man är sjuk.


Dagens höjdpunkt, min nummerlapp till iFor...

2010-07-30 10:32:40
Kommentera - 0 st

dsc00833 (MMS)

Dagens höjdpunkt, min nummerlapp till iForm loppet har kommit. Jag skulle mer än något annat just nu vilja ställa mig på löpbandet, men det kär nog dröja till efter helgen innan jag vågar mig på det. Tills dess ska jag ha skrämt iväg förkylningen.


Picture perfect beautiful

Pretty things 2010-07-29 20:56:01
Kommentera - 1 st

Douglas Friedman är en helt otroligt duktig fotograf insåg jag igår när jag seglade in på hans hemsida. Underbara porträtt, sprudlande färger, allt finns i hans fotografier. Jag tycker absolut att ni ska kolla in hans sida och se efter för er själva.
Mina favoriter är alla vackar bilder på Christina Aguilera och hennes väldigt färgfulla hem. See for yourself.

Bästa medicinen man kan få när man kommer ...

2010-07-29 13:15:14
Kommentera - 1 st

dsc00831 (MMS)

Bästa medicinen man kan få när man kommer hem sjuk och superförkyld.


Idag när jag inte alls som jag önskar. Den...

2010-07-29 06:02:22
Kommentera - 0 st

dsc00830 (MMS)

Idag när jag inte alls som jag önskar. Den här förkylningen är envis som en åsna och det känns som den håller på att vinna över min egna vilja att förbli frisk och kvar på jobbet. Men jag gör ett tappert försök och ser hur mycket krut det är kvar i denna kropp innan jag kastar in handduken.


Hamnade på champions league kval på råsund...

2010-07-28 20:57:38
Kommentera - 0 st

dsc00829 (MMS)

Hamnade på champions league kval på råsunda. Tänk om djurgårdens klack kunde vara lika stor som aik's och kika aktiv då skulle det vara drag på våra matcher också.


No run, no cry

Träning 2010-07-28 18:04:26
Kommentera - 0 st

Den här jädrnas förkylning har helt fått mig ur sync med min löpträning. Jag hade en sådan bar plan på att i alla fall kunna hinna pressa ner min tid med 5 minuter innan jag springer iForm-loppet. Men nu är det som sagt totalförbud på att springa då näsna är helt täppt och halsen strejkar om vartannat.
Jag får verkligen hoppas att denna dumma basilusk försvinner från mig till efter helgen så har jag i alla fall 2½ vecka på att komma upp i flås ordentligt i alla fall.
Varför ska man bli straffad just när man kände att man var så nära sitt mål? Det undrar jag. Men skam den som ger sig säger jag. Ett mål är till för att nås och det ska jag göra. Har trots allt ett till i oktober jag kan sikta på och då ska jag banne mig kunna klämma in det där 5 kilometrarna på 30 minuter om det så tar dö på mig.


Förkylningen har idag blivit snäppet värre...

2010-07-28 06:05:26
Kommentera - 0 st

dsc00828 (MMS)

Förkylningen har idag blivit snäppet värre, men ännu finns ingen tillstymmelse till feber som tur är. Så jag kan med gott samvete åka till jobbet. För min egen del vill säga. Har ofta en tendens att fara till jobbet fast jag är sjuk på riktigt nämligen. Men detta är småpotatis som bara yttrar sig genom att hjärnan gleshi kommer i högre växel än treans. Men det är lika bra så förbereder jag den för semestermode. Och på tal om det så är denna lilla rosa bok min femte semesterbok som jag läser sedan juni. Och den glada och galna shopaholicen är alltid lika underhållande. Rekommenderar varmt alla böcker i serien då det är lättläst och lättsamt.


She's mah gurl!

The good things in life 2010-07-27 17:28:45
Kommentera - 4 st

Denna lilla pärla träffade jag i helgen. Vi har känt varandra i 8 år (kosntaterade vi när vi satt och åt lunch) och hon är min äldsta och bästa vän. Hon känner mig utan och innan och vi är som syskon.
Vi hade inte träffast på över 1½ år, men ändå kändes det som om det var igår vi satt och snackade om allt och inget. Inget känns främmande och allt naturligt. Det är inte många gånger i livet man träffar en människa som man kan klicka med så bra som jag klickar med Ann. Jag vet att jag alltid kan lita på henne och att hon bara finns ett telefonsamtal ifrån mig.
Hon bor inte i samma stad som jag, men jag hoppas verkligen innerligt att hon inom en snar framtid kan flytta tillbaka hit. För i helgen insåg jag hur mycket jag saknat henne alla det år hon bott så långt borta. Saknat att bara ringa upp henne och hitta på en massa knasigheter (som vi oftast gör) som en spontangrej. Nu måste allt planeras till punk och pricka för att kunna genomföras. Men allt har sin baksida.
Men jag är glad att jag har henne i mitt liv och jag är glad över att jag träffade henne där på ICA där vi sedan knasade runt i 4 år tillsammans.

A true best friend is hard to come by!


Morron! En förkylning har tagit greppet om...

2010-07-27 06:00:58
Kommentera - 1 st

dsc00827 (MMS)

Morron! En förkylning har tagit greppet om mig och gör mig irriterad. Halsont är utbytt mot en snorrig näsa och förhoppningen om att hålla febern borta är väldigt hög just nu. Jag har varken ork eller tid att bli sjuk. Det blir till hinka te idag som om det var det enda jag visste om. Hoppas på att få slippa ta till värktabletter för då bär det bara utför.


The countdown

The good things in life 2010-07-26 21:23:48
Kommentera - 0 st

Nu är det bara 2 veckor kvar tills att semestern börjar!


Ain't no sunshine

Livet 2010-07-26 07:41:20
Kommentera - 1 st

Varför är det så att varje morgon då jag vet att jag ska jobba så kan jag inte somna om ordentligt om jag vaknar innan larmet har gått? Det är så irriterande och själ så mycket av min sömn. Idag vet jag inte ens när jag vaknade för första gången, men jag inbillar mig att larmet kommer ändå gå alldeles snart så det är ingen idé att somna om igen. Och jag kan slå vad om att klockan säkert bara var 5 på morgonen och då har jag 2 timmar kvar tills jag måste upp.
Så nu sitter jag här i köket och känner hur trött jag är i skallen och hur ögonen vill sluta sig. Jag hoppas att det kommer finnas att göra på jobbet, för om jag blir sysslolös så är jag rädd att jag somnar över mitt tangetbord. Situationen  blir inte bättre av att jag ännu har ont i halsen. Sådant där gör en alltid lite extra hängig då kroppen inte är på topp. Plus att vädret så helt och fanders. grått, trist och regn vem beställde det egentligen? Hoppas på att allt sådant väder försvinner inom 2 veckor så jag kan få en massa sol på min semester.

Nu blir det söndagsfilm med världens godas...

2010-07-25 19:57:06
Kommentera - 1 st

dsc00825 (MMS)

Nu blir det söndagsfilm med världens godaste glass.


Sandpaper in my throut

My love and I 2010-07-25 10:43:29
Kommentera - 0 st

Idag vaknade jag upp med halsont och det känns som sandpapper när jag sväljer eller hostar. Jag antar att det är tack vare det snabba temperaturväxlingarna i vädret som fixat till detta åt mig. Näsan känns lite täppt den med och nyser gör jag lite då och då, så det kan vara så att jag fått en liten färkylning på köpet. Men för att den inte ska bita tag allt för hårt så är det te, alvedon och en massa halstabeltter som gäller från första stund. Jag har verkligen inte tid att bli sjuk just nu och eftersom jag måste träna till iForm-loppet den 11 augusti känner jag att denna lilla svacka måste bort så fort som det bara går.

Idag ska vi inte sitta inne och ruttan trots vädret utan vi ska iväg för att leta presenter till min nykläckta gudson. Trots att dopet inte är förrens i september, så ska jag och min mamma åka över till Finland i augusti för att bekanta oss med det lilla mumintrollet. Och jag som gudmor kan inte komma tomhänt, så ett par "små" klappar ska finnas idag. Jag vet precis vad han ska få som sin första lilla present och det blir någothan kan bära med sig resten av livet som ett minne. Pictures will be reveled later!


Frukosttajm! Jordgubbar med kesella spetsa...

2010-07-24 10:45:58
Kommentera - 0 st

dsc00824 (MMS)

Frukosttajm! Jordgubbar med kesella spetsad med honung. Mums!


Morning

The good things in life 2010-07-24 09:09:59
Kommentera - 0 st

Här har vi redan hållit igång i 1 timme. Som vanligt sover jag bara till 8 och slänger direkt ner all smutstvätt i en IKEA väska och springer till tvättstugan där jag hoppas att ingen tänker likadant som jag och tvättar innan sin egen tvätt tid. Detta är min normala lördagsrutin och varje gång jag kommer till en tom tvättstugan blir jag lika glad och så även idag.

Senare idag ska jag träffa min underbara vän Ann som är i storstan på besök. Senast vi träffades var nog 2 år sedan, så det ska bli supernice att sitta och tjatra över en lång lunch. Första måste jag bara se till att hon vaknar då hon är en person som kan sova rätt hårt. Har redan ringt henne 1 gång och lät i alla falll 20 signaler gå fram, men inget svar. Kommer nog få ringa ett par gånger till innan hon förmår sig att vakna....


Finnish line

The good things in life 2010-07-23 18:14:42
Kommentera - 0 st

Denna vecka har verkligen gått snabbt inser jag nu. Vilken härlig känsla sen då när man väl inser det. Jag som trodde att denna vecka skulle ta knäcken på mig och sen överlever jag med råger. Hur underbart som helst!
Och vädret är verkligen inte på sitt bästa humör idag så tankarna far ännu mer till turkosblått vatten, vita stränder och hotellfrukost som komer upplevas om 3 veckor. Så om det är så att värmeböljan är över för i sommar så har jag alltid Rhodos att räkna med.

Idag har jag också bokar två lopp som jag ska springa. Det ena är redan den 11 augusti, i-Formloppet, och den andra blir ett höstlopp den 2 oktober, Topploppet. Båda gångerna tar jag 5 km som min distans och hoppas på att kunna pressa ner min tid från mitt första lopp i år, Vårruset. Där kom jag i mål på 40 minuter så hoppas på att kunna pressa ner det till 35 minuter i alla fall och om jag överraskar mig riktigt bra så kanske jag tom. kan gå ner till 30 minuter. Men det sista är lite av ett drömmål så jag vet inte om jag hoppas på det, men man vet aldrig. Så för att peppa mig lite och uppdatera löpargarderoben köpte jag hem ett par nya löparshorts och en bunt med löparsockor. Så nu är suget på topp.

Och suget efter kvällens middag, vilket blir ett bord av plockmat, är större än något. Så nu hoppas jag på att min älskade fästman kommer hem snabbt från jobbet så att vi kan åka och handla och njuta av fredagskvällen.
I really need a break

The good things in life 2010-07-22 17:03:22
Kommentera - 1 st

Just nu börjar det bli riktigt jobbigt att känna att det är 2 veckor kvar till semester. Längtan tar varje dag ett större grepp om mig och lata ledig dagar är allt jag tänker på. Men jag jobbar på och tänker att snart kommer alla andra tillbaka från semestrarna och jag hoppar glatt ut genom dörren och lämnar kvar dem.
Vissa kanske tycker att jag tar min semester väldigt sent, men för mig ger det mer att komma tillbaka när allt är tillbaka till det normala och det inte finns någon uns av stress. Och dessutom så planerar vi en resa varje år och det resorna är alltid som billigast i augusti så nått vinner jag på det. Och om solen inte lyser här och värmen har försvunnit har jag i alla fall ett säkert solkort.


Idag dekoreras min handled med detta fina ...

2010-07-22 05:55:56
Kommentera - 1 st

dsc00823 (MMS)

Idag dekoreras min handled med detta fina fynd. En färgklick i min annars monotona utstyrsel idag.


Nu blir jordgubbar till mellis. Me like!

2010-07-21 14:43:06
Kommentera - 0 st

dsc00821 (MMS)

Nu blir jordgubbar till mellis. Me like!


Keep on going

Träning 2010-07-20 17:00:53
Kommentera - 1 st

Efter en rätt så lugnt dag på jobbet ska det nu springas riktigt ordentligt på löpbandet. 5 kilometer ska knappas in och svetten ska rinna som en flod....

Idag var det inte någon värmebölja att pra...

2010-07-20 05:52:06
Kommentera - 1 st

dsc00820 (MMS)

Idag var det inte någon värmebölja att prata om. Sitter och småfryser när jag väntar på bussen och har till och med knäppt upp min cardigan. Hoppas att all värme inte försvinner nu för det känns som att sommaren precis satt igång på allvar.


I think I am in over my head

Livet 2010-07-19 08:01:43
Kommentera - 1 st

Denna vecka kommer verkligen vara eldprovet för mig på jobbet. Känns nästan som att jag åker dit med lite fasa i kroppen idag och nypa oro. Det är nämligen så att jag kommer att dra ett stort parti av mitt grupps jobb arbete denna vecka och det är lite som ska göras. Jag får lite draghjälp av andra kollegor, men det största ansvaret ligger på mig.
Jag hoppas inneligt att jag inte kommer vara helt slutkörd på fredag, för då vet jag faktiskt inte hur jag ska kunna orka jobba i 2 veckor till efter det innan jag får gå på semester. Men jag gör det jag hinner och orkar och det som blir över blir över. Jag är ingen robot och kan bara göra en ska i taget.

Lite orolig är jag också över att jag just nu inte har någon egen fläkt att tillgå på jobbet. Visst, det är lite svalare idag, det käner jag, men på mitt jobb existerar inget som heter AC. Kanske kan vara så att jag smälter bort, vem vet.

Detta måste vara sommarens godaste frestel...

2010-07-18 13:59:28
Kommentera - 0 st

dsc00816 (MMS)

Detta måste vara sommarens godaste frestelse. Jag kan aldrig hålla mig ifrån att köpa den när vi svänger förbi en max. Mums!


Sleepin' in with my love

My love and I 2010-07-18 11:02:02
Kommentera - 0 st

Idag tog vi oss en sovmorgon efter att vi igår var iväg på middag och bio och kom hem sent. Vi såg "Knight and Day" med Tom Cruise och Cameron Diaz, och jag säger bara gå och se den. Jag tyckte den var grymt underhållande. Visst, ibland blev det lite cliché artat, men vilken film har inte den faktorn i sig. Så det var väl värt pengarna. Actionsscenerna var emellanåt riktigt coola. Fast en sak jag märkte när filmen rullade var hur gammal Camerin börjar se ut, medans Tom ser nästan likadan ut som när han började. Knasigt, men härligt att se riktigta människor på bioduken. Go Cameron!

Idag blir det till att åka på fläktjakt, ta en tur inne på IKEA och sedan avsluta dgane med att titta på när DIF sparkar boll på stadion mot Kalmar. Då vi har fått två extrabiljetter till matchen bjuder vi med oss min lillebror och hans djurgårdare till kompis.  Hoppas på att regngudarna håller inne med vattendropparna så vi slipper bli genomblöta då vi inte sitter under tak. Kan vara bra och gardera sig med paraply och en långärmad.

Nepp, nu måste jag runda av här så vi kommer någon vart.

Hittat superfina flipisar när jag träffade...

2010-07-17 16:09:20
Kommentera - 0 st

dsc00815 (MMS)

Hittat superfina flipisar när jag träffade mamma för lite shopping. Är nog det mest bekväma flipisar jag någonsin ägt. Väl värt varenda öre.


Dessa godingar kommer vara mina ständiga f...

2010-07-17 11:39:32
Kommentera - 1 st

dsc00813 (MMS)

Dessa godingar kommer vara mina ständiga följeslagare i sommar. Och älskar att det var ett fynd. Ibland har man bara väldans massa tur!


You

Mina älsklings beats.. 2010-07-17 10:35:29
Kommentera - 0 st

Jag fullkommligen älskar denna låt! Får gåshud varje gång jag hör den ännu idag. Och varje gång jag hör den är det sommaren jag tänker på. Detta är min anthem idag...


God Morning! Klockan är omänskligt lite på...

2010-07-17 07:15:36
Kommentera - 0 st

dsc00805 (MMS)

God Morning! Klockan är omänskligt lite på en lördagsmorgon, men lilla jag kunde inte sova. Så eftersom tvättkorgen var överfull har jag varit iväg till tvättstugan och slängt in allt. Och ni ska bara veta hur varmt det är så här pass tidigt. Svetten börjar rinna som en flod direkt. Men det är härligt att det är sommar på riktigt för en gångs skull. :-)


Time for a treat

The good things in life 2010-07-16 18:16:10
Kommentera - 1 st

Här går man inte många knop idag efter en tuff och svettig vecka på jobbet. När jag kom hem så hade Mattias  mörklagt hela lägeheten och satt på fläkten så det är svalt och skönt hemma just nu vilket är grymt nice.

Nu ska jag mest sitta här i en och samma position i soffan och vänta på tills Mattias kommer hem från jobbet. Idag ska jag unna mig själv middag på MAX. Detta då jag nu i 2 veckor har kört endast GI-mat och jag kan säga att jag droppat 4,5 kg på dessa två veckor. Jag håller såklart igång med löpningen så det hjälper till en massa att hålla viktnedgången på en stadig kurva. Jag hoppas att tills att semestern börjar om 3 veckor har jag nått mitt mål att har gått ner 8 kilo totalt. Och jag kan lova er att det är någon svältdiet att äta GI-kost, utan man äter precis som vanligt bara att man tar bort alla kolhydrater i maten som pasta, ris och potatis samt bröd. Detta gör man i början av GI-kosten och sedan allt eftersom börjar man sakta introducera tillbaka kolhydraterna. Men istället för att äta "vita" kolhydrater tar men det alternativen med fullkorn i och det finns det i det flesta ris och pasta sorter. Annars kan man alltid välja att äta cous-cous (eller hur det nu stavas) eller bulgur. Matvete och qinuoa är också väldigt smarta alternativ.
Är man supersugen på bröd har det tom. kommit ut GI-vänligt bröd men annars kan man alltid köra med grovt mörkt bröd. Eller som jag säger finskt bröd (finnar äter i princip bara mörkt grovt bröd).

Men som sagt ikväll blir det till att äta hamburgare och det ska bli så himla gott att ni anar inte...hehe.


Nu blir det världens godaste middag, lax m...

2010-07-14 21:00:08
Kommentera - 1 st

dsc00803 (MMS)

Nu blir det världens godaste middag, lax med grönsaksgratäng. Mums!


Some heat relivers

Shoppingbag 2010-07-14 17:52:49
Kommentera - 2 st

Slank in på H&M en svöng efter jobbet då jag var i stor nöd av nya enkla linnen. Och som vanlig levererade H&M precis det jag sökte och lite till.
No where is safe..

Träning 2010-07-13 16:52:53
Kommentera - 0 st

Det går verkligen inte att undgfå den hrä hettan någonstans. Vart man än är så svettas man floder och allt känns jobbigt. Så eftersom det varken gör från eller till så ska jag gå och svettas på gymmet. Droppar nog 1 ton i bara svett efter 40 minuter på löpbandet. Jag vet, många tycker säkert jag är helt galen, men har man ett mål så får man jobba för det oavsett vad.


That little darn thing

Livet 2010-07-13 05:32:12
Kommentera - 1 st

I natt vaknade jag av att en mygga hade smygit sig in i vårat sovrum och placerat sig mitt på min kind. Vaknade till av att det stack till och jag trodde att jag hade fått den lilla rakarn, men icke det. Så där låg vi ett tag båda två och viftade för att kunna få tag i den sak som med sitt enervernade läte kan hålla vem som helst vaken. Men till slut lyckades jag klämma till myggan i armhålan av all det ställen. Men tack vare detta viftande och vridande och vändande blev det väldigt svettigt och varmt. Och att somna om var ett konsstycke i sig för det var säkert 110 grader inne i vårat sovrum när jag vaknade.
Så nu sitter jag här och är lite halvgroggy då jag inte fick sova hela natten som jag borde ha fått. Hoppas att det inte finns för mycket svåra ärenden att trilska med på jobbet idag, för jag vet inte om min hjärna har kapacitet att fixa den biten.

Idag blir det till att ta på sig löparnaskorna igen och jag ska faktiskt bege mig till gymmet idag och springa. Detta då jag inte vet om jag fysiskt pallar av att springa ute i hettan. Jag är lite rädd för att blodet kommer koka över och jag kommer må sämre av rundan än bättre. Så löpbandet för idag ett besök av mig i ca 45 minuter idag. Wiihoo!


Why am I wearing these pants again?

Livet 2010-07-12 07:57:13
Kommentera - 2 st

Jag önskar just nu innerligt att vi hade AC hemma hos oss för det är så fruktansvärt varmt. Vad man än gör så känns det som att svetten inte slutar rinna. Och till råga på allt så får vi inte ha shorts på oss på jobbet utan det är bara bussineskläder som gäller. Jag skulle döda för att få ha på mig shorts just nu. sitte just nu med ett par kostymbyxor och den tunnaste och lättaste tröjan jag kunde frammana ur garderoben. Men jag tog ändå med mig ett par shorts, för det tänker jag byta om till när jag väl far hemmåt. Och inte tänker jag har heltstängda skor (för det ska man ha enligt regelboken) utan jag kommer trots etablisemanget och gå med min sandaler. Inte tänker jag sittä där och låta fötterna marinera i varma skori  sådant här väder. Det händer inte.

Hoppas jag inte lukatr skunk när jag kommer hem bara, men risken är stor då vi precis som hemma saknar AC på jobbet. Får sitta med min trogna kompanjon bordsfläkten brevid mig hela dagen och på full fräs. Hoppas ni som har semester verkligen njuter i fulla drag och ligger på stranden och gottar er.


Beach bum

My love and I 2010-07-11 16:42:57
Kommentera - 1 st

Nyss hemkommen från stranden och jag kan lugnt säga att 3 timmar räckte gott och väl för oss. Båda fick lite bränna och jag vågade tom. doppa mig. Lite kallt var det måste jag säga, men gudars vad skönt det var att kyla ner kroppen rejält. Kunde lugnt sedan sitta och lappa mer sol på filten. Mattias valde att stanna kvar på filten hela tiden. Bada var inget för honom. Men mysigt och trevlig hade vi det när vi sedan låg där tillsammans och löste korsord och kändes oss som genier.
Det var för övrigt helt smockfullt på stranden och människor hade parkerat som galningar, så man kan säga att vissa hade massa trubbel och komma ut därifrån. Galet var det!

Nu ska jag bara sitta i soffan och ta det lugnt innan jag sätter igång med kvällens middag som blir hamburgare. Ska ta och synda och ta med bröd, för det är jag värd. Och för att vara extar mycket på den olydiga sidan ska jag äta en glass också. Lite gott måste man få unna sig i värmen.


Längtar tills jag får ligga vid denna pool och slappa inom en snar framtid...


I am melting

The good things in life 2010-07-11 09:37:52
Kommentera - 1 st

Herrjösses, vad varmt det kan vara då! Jag kunde inte sova pga. värmen och varit uppe sedan kl 7 imorse. Eftersom vi ändå hade tvättid idag så tog jag mig till tvättstugan redan då och badade nästan i svett när jag kom fram. Det var säkert redan 20 grader så tidigt och värre lär det bli under dagen.
Vi planerar lite på att åka iväg och lägga oss vid en sjö för att svalka oss och sola lite. Men vilken ska man välja? Ska man ta en insjö eller ska man våga sig ändå ut till havet? Jag tror jag sparar havet till semestern och väljer det lite säkrare alternativet insjö som badlaternativ här hemma. Chanserna är lite större att det är lite varmare gradantal i vattnet på ett sådant ställe. Annars blir det någ badkruka av hela mig.

Men innan jag far någonstans så måsten tvätten hämtas upp och sen måste jag även kränga i mig frukost. Idag blir det zucchiniplättar med ricottaost.  I love GI mat säger jag bara!

Mina presenter som mamma köpt med sig från Finland. 3 stycken handdukar med
Muminmotiv på och en karaff till den seier porslin jag samlar på. Såklart kom den med
en massa chocklad också, men den är det bästa att hålla den gömd för mitt öga.


Bästa fyndet i sommar. Superläckra sandale...

2010-07-10 14:39:54
Kommentera - 10 st

dsc00801 (MMS)

Bästa fyndet i sommar. Superläckra sandaler från h&m för bara 100lappen. Katjing!


Godmorning Sunshine

The good things in life 2010-07-10 09:14:32
Kommentera - 1 st

Idag vakande jag verkligen upp med ett superglatt humör (inte för att jag är värsta surpuppan annars) och känner att allt som häner idag kan bara vara positivt.
Jag var tom. så glad att jag innan jag ens börjat äta frukost diskade bort alla disk från igår bara så där. Och det var inte ens jobbigt och stå där och harva. Och nu har jag smält i mig en underbar frukost bestående av ägg och Finncrisp med keso coh avaocado. Så gott så jag undrar varför man inte äter så här annars utan måste tänka GI för att komma på det. Knasigt.
Jag ska strax hoppa in i duschen och sen fixa mig iordning för att åka över till mina föräldrar då min mamma har kommit hem från sin semester i Finland. Hon har med sig en massa goodies till mig och jag kan inte vänta och se vad hon tagit med sig. Sen ska jag be om en liten tjänst när jag ändå är där och få henne och sy upp mina byxor. Det har legat på byrån i 2 veckor nu då det är ungefär 10 cm för långa för mig. Det är baksidan av att bara vara 163 cm lång.

Det blir nog en tripp in till stan också då min mamma måste hämta upp sina nya brills, men det får någ bli lite mer åt eftermiddagen så vi slipper den mest extrema hettan. Hemma kan jag knappt gå omkring om inte fläkten står på max, för annars är jag helt dränkt i svett. Men jag klagar inte, det är nice med 28 grader och ingen skugga, eller hur! Bring on the summer!


T.G.I.F

The good things in life 2010-07-09 17:48:11
Kommentera - 1 st

Jag bryr mig inte att solen har gått i moln och det är lite gråmulet på himlen, för det är äntligen fredag! Jiihoo! Jag klarade av första veckan på jobbet som vart rätt tung och efter goda nyheter från chefen innan jag gick hem, blir det ingen monstervecka nästa vecka. Bästa nyheten att börja helgen med!

Nu ska jag ta fram dammsugaren och göra lite rent här hemma. Sedan ska det vispas ihop någon form av middag. Sitter och blädrar igenom kokböckerna efter det perfekta receptet, men det är svårt att välja när det finns så mycket gott att välja mellan. Men innan jag kan göra något av detta måste jag först försöka slita mig från repriserna av "Beverly Hills 90210", min favoserie när jag gick i mellanstadiet. Jag blir lika hookad nu som då och kan inte sluta titta. Och Dylan är lika snygg nu som för en herrans massa år sen.


God Morning! Äntligen fredag. Vilken monst...

2010-07-09 05:42:30
Kommentera - 1 st

dsc00799 (MMS)

God Morning! Äntligen fredag. Vilken monster vecka det har varit på jobbet. Trodde nästan att den aldrig skulle ta slut. Men klockan 4 i eftermiddag går man äntligen över mållinjen. Och på tal om mållinjer så har jag kört med gi-kost hela veckan vilket hittills har resulterat i att jag är 3 kilo lättare idag. Det hjälper nog till att jag går och springer varannan dag också. Men det är verkligen härligt att man inte behöver leva på flytande kost för att kunna lyckas plocka bort kilon. Och desutom är det fruktansvärt inne mat man äter men gi planen i fickan. Testa så får ni se. Nu är det frukosttajm!


Zoomed out

Livet 2010-07-07 17:23:54
Kommentera - 2 st

En för lång dag på jobbet gör att jag inte orkar med mycket när jag kommit hem. Så jag ska lägga mig ner en stud och bara pusta ut.

Det tog inte någoch dagar att få hem detta...

2010-07-06 18:41:36
Kommentera - 1 st

dsc00795 (MMS)

Det tog inte någoch dagar att få hem detta fina halsband. Vilken belöning efter en svettdrypande löprunda på 4,5 kilometer. Me so happy!


Too much for me to handle

Livet 2010-07-06 17:09:07
Kommentera - 0 st

Denna vecka har börjat mardrömslikt på jobbet. Har nog aldrig stressat så mycket på så får dagar och jag har fortfarande 3 dagar kvar av veckan innna jag får pusta ut temporärt i 2 dagar. Så jag har inte så värst mycket ork att skriva så väldans många inlägg denna vecka känner jag. Men några livstecken kan jag allt ge ifrån mig.

Nu ska jag bara smälta mitt mellanmål och sedan ska jag faktiskt gå ner till gymmet och springa på löpbandet. Är lite ostadigt väder här så vill helst inte hamna mitt i ett monsunregn när jag är ute och springer. Sen blir det till att komma hem och vispa ihop middagen och diska berget av smutsiga tallrikar (det är ungefär 4 st).


It has begun

Livet 2010-07-05 08:03:34
Kommentera - 1 st

Inatt har jag verkligen sovit dåligt tack varme värmen. Jag brukar inte vara den som ligger och vänder och vrider mig, men något gjorde att det hände inatt. Sen kan det ockås bero på att vi sover med fönstret öppet i sovrummet och en viss flock av måsar tycker om att börja skrika för full hals när som helst. Swn har det visst gjort på uppe på taket av besinmaken som ligger precis på andra sidan vägen, så det försvinner aldrig. Så nu på morgonen känner jag mig lite haldassig och inte alls vaken. Och värmen som håller i sig gör inte saken lättare. Men det är bara att bita i det sura äpplet och pulsa på.

Förhoppningsvis blir det lite lättare att sitta på jobbet idag, eftersom jag kommer in så pass sent. Annars har jag solen på mig halva dagen, men den brukar hinna runda så att jag slipper det värsta om jag kommer in sent. Men jag har min trogna bordsfläkt som väntar på mig när det blir som värst, så jag borde klara mig. Om inte det skulle räcka så har jag även en solfjäder att ta till manuellt. Och idag för man för allt i världen inte glömma att pumpa i sig litervis med vatten, för annars ligger man där som ett russin och lider.


A KissJohanna sale

Shoppingbag 2010-07-04 18:45:53
Kommentera - 0 st

KyssJohanna har en helt grymt sommar-rea inne hos sig. Fanns hur många saker som helst som jag önskat att jag haft råd att klicka hem. Men eftersom jag inte är någon monsterstor bloggare som tjänar multum på min blogg, så fick jag nöja mig med ett litet, men ack så vackert halsband från Dogeard. Gillar alla deras smycken då det alla har ett budskap med sig och sånna saker diggar jag. 
Ett stort extra plus till det hela var att det inte tillkomm någon frakt alls på beställningen. Så in med er och fynda innnan allt det fina är i någon annans ägo.

MRSS100409199

 

Väldig enkel och fram för allt rosa halsband är nu på väg hem till mig. 
Bild lånad av: KyssJohanna.se


Another day of heat

My love and I 2010-07-04 11:07:06
Kommentera - 0 st

Andra dagen av värmeböljan, men tack och lov är det lite mer moln idag. Vill helst inte smälta bort förrens jag har landat på Rhodos om ett antal veckor.
Tänkte på det igår, att även fast det är lika varmt här som det är vid medelhavet/ekvatorn så är det inte alls samma värme. Om det skulle vara 30 grader där nere skulle man i princip ligga i en svettpöl och våndas på ett helt annat sätt än här hemma. Visst tycker vi att det är supervarmt och allt är jobbigt, men när det är dubbelt så hög lugtfuktighet nere vid ekvatorn är det som att vara i en tryckkammare. Inget annat hjälper än att vara i vattnet eller att sitta vid en fläkt hela dagen. Här kan man i alla fall lätta på trycket genom att gå inomhus.
Men helt ärligt, jag gillar medelhavsvärmen bättre än den här hemma. Det är något speciellt med med svettas som en gris och bli bränd på 10 minuter.

Idag ska jag och Mattias iväg på lite äventyr i värmeböljan. Och för att svalka oss ska vi ta oss till närmaste Max för att köpa deras helt underbara milkshake som de har som specialare för sommaren. Give it to me baby!


Sitter och pysslar med alla sparade recept...

2010-07-03 14:40:44
Kommentera - 0 st

dsc00793 (MMS)

Sitter och pysslar med alla sparade recept som jag sparat på mig under våren och skriver ner det och klipper och klistrar. Varvar det med att titta på avsnitt av The Hills. Tänk om varje dag kunde vara så här underbar.


Summer jam

Mina älsklings beats.. 2010-07-03 09:29:03
Kommentera - 1 st

Om denna man inte inger sommarfeelings är det något som är fel. Bobish är altid med i mina öron när solen värmer och så även idag.


Heatwave

The good things in life 2010-07-03 09:12:22
Kommentera - 0 st

Imorse när jag vaknade kände jag att idag kommer det bli varmt. Vaknade upp alldeles klippig och täcket åkte av illa kvickt. Och efter att ha varit en svng förbi tvättstugan för att boka tvätttid blev jag nästan genomsvettig på den lilla 2 minuterspromenaden.Så idag är det inte många paltor som åker på, utan shorts och linne med ett par flipflops får vara mina kläddesplagg idag.
Får se hur mycket svett jag har lyckats klämt ur mig när jag har sprungit fram och tillbaka till tvättstugan och efter avverkat en löprunda. Jag hade planerat att ta min 6 kilometers runda idag, men jag är lite skeptisk till att det. Är lite orolig för att det blit lite för varmt att pressa mig själv i 30 graders värme. Ska nog bara ta min 4 kilometers runda och sedan lägga mig i parken med en bra bok, litervis med vatten och skön musik i öronen.

Men första ska jag se till att städa här hemma och sedan tvätta 7 ton med tvätt. Men till kvällen ska vi nog kunna hitta på nogot ute i det underbara vädret tillsammans. Kanske ska hoppa in i bilen med en matsäck och åka ut till skärgården och sätta oss på en klippa och mysa.


Längtar tills jag får ligga på en beach på Rhodos i augusti och bara ha det gott.
Bilden är från Teneriffa förra året.


I am boerd

Livet 2010-07-02 17:14:09
Kommentera - 1 st

Sitter ännu fast på jobbet och önskar att tiden kunde gå snabbare. Har ännu 45 minuter kvar att avverka i denna totala bastu som kontoret blivit, innan jag får stänga ner allt.

Ikväll är det då bestämt att vi ska gå på bio och det blir till att se "Eclipse". Enligt källor ska den visst vara väldigt bra, bätte än det tidigare filmerna i serien. Så det blir till att dela salongen med en massa längtansfulla fjortisar som bara älskar antigen superbleka blodsugare eller deffade varulvar. Känns som en härlig start på helgen...

T.G.I.F

Livet 2010-07-02 07:56:01
Kommentera - 0 st

Varför är det alltid så att när jag har möjlighet att ha en sovmorgon så vaknar jag innan alarmet? Fast idag var det iofs. lite mitt eget fel. Jag vaknade relativt pigg och kollade på klockan och då stod den på 7:00. Jag undrade varför klockan inte hade ringt då jag ställt larmet på 7:00. Men jag tänkte att det var väl något fel på min klocka så jag gick upp och började plocka med mig det jag behövde från sovrummet då Mattis log och sov ännu. För skojs skull kollade jag vad Mattias klocka var, då han brukar gå upp vid 7. Och när jag ser efter riktigt ordentligt på hans klocka så står den på 05:53. Jag tänkte då till ett par sekunder och insåg att jag glömt min klocka på alarmmode och inte satt tillbaka den på den vanliga klockan.
Vid det här laget var jag redan inne på toa, då det tar ett par extra minuter att sätta ihop pusselbitarna så där tidigt på morgonen. Men jag kan säga att det kändes helt underbart att få krypa ner under täcket och få sova en extra timme. Kändes nästan som att jag var på semester och jag kunde bestämma själv över min tid. En försmak vad som komma skall om 5 veckor helt enkelt.

Idag blir det då alltså till att jobba till klockan 18:00. Sedan är det att åka hem och kanske fara in till stan för att se på den nya Twilight-filmen "Eclipse". Har sett det 2 tidigare filmerna och lästa böckerna, så det skulle vara nice och se vad det skapat fram till film nummer 3. Men som sagt först 8 timmars jobb, sedan all fun!


Ikväll blir det till att frossa i tjejtidn...

2010-07-01 21:26:50
Kommentera - 1 st

dsc00792 (MMS)

Ikväll blir det till att frossa i tjejtidningar till max. Härligt att båda upplagorna alltid kommer samtidigt.


Idag var det verkligen inte tal om någon v...

2010-07-01 05:42:40
Kommentera - 1 st

dsc00791 (MMS)

Idag var det verkligen inte tal om någon värmebölja. Känns lite kyligt så här tidigt på morgonen. Men jag antar att vädergudarna vill svalka mer oss för helgens medelhavsvärme som ska svepa in. Hoppas verkligen att jag har så här bra tur med vädret när jag går på semester om ca 1 månad.