1:a advent

The good things in life 2010-11-28 08:09:50
Kommentera - 4 st

Gormorgon söndag! Jag kunde inta alls sova idag så jag gick upp för 20 minter sedan och tände ljus i hela lägenheten. Det är så fruktansvärt mörkt ute trots att klockan snart är 8. Men detstå mer anledning till att få ljus på tillvaron.
Idag får man även tända första ljuset i adventsstaken och det är nu det slår mig på riktigt att det snart är tajm för jul "på riktigt". Visst, jag shoppade julkappar igår, men det slog mig aldrig då hur nära det egentligen är till julafton. Det känns som igår när jag och Mattias var på Rhodos och det är 3 månader sedan! Tiden går minsann fort ibland.
Jag är verkligen en "sucker" för allt detta med att julpynta och lyssna på härliga jullåtar, baka en massa gott och skicka julkort. Jag kommer ihåg från när jag var liten att jag alltid fått samma härliga känsla i kroppen när julen närmar sig. Och ser absolut ingen anledning till att sluta. I love it!

Så nu poppar jag min jullåtslista på Spotify, myser med tända ljus, lång frukost med min älskade och sedan lite mer julklappsshopping efter det. Härlig första advent till er!


Almost done

Livet 2010-11-27 16:48:14
Kommentera - 0 st

Jag har nästan fixat alla mina julklappar på en dag! Helt otroligt. Jag har bara några till att införskaffa, sedan är jag helt klar. Skönt att slippa att sisa-minuten-shoppa julveckan.
Blir en himla massa enklare att köpa ett par julkappar till varje person eftersom alla är vuxna och redan har det mesta. Gemenskapen på själva julafton är så mycket roligare och mysigare.

Nu är det dax för jobbmiddag, ni-hau!

Something for under the tree

The good things in life 2010-11-27 10:27:47
Kommentera - 0 st

Godmorgon lördag! Idag ska det handlas julklappar. Har redan fått till en klapp och hoppas att kunna hitta det flesta idag så att jag slipper vara ute i sista minuten vilket jag hatar. Mamma är med för att se till att kronorna inte rullar iväg allt för mycket.
Ikväll ska vi ut och äta med min avdelning på jobbet och det ska bli mäkta skoj. Att umgås med alla utanför jobbet är något som händer en på miljonen, så detta tillfälle ska tas i akt. Men efter en kväll ute ska det bli sönt att komma hem till min älskades famn. Härligt!

Men nu måste lilla jag fara iväg så jag inte bli sen till något. Ha en underbar dag i kylan!

När det är så kallt som det är i denna tåg...

2010-11-23 19:41:52
Kommentera - 3 st

dsc01044 (MMS)

När det är så kallt som det är i denna tågvagn just nu längtar jag till dagar när allt jag behövde på fötterna var ett par Converse och en tun cardigan att värma mig med. Men snart av det sommar igen. Hoppas jag i alla fall.


Sitter på centralstationen i göteborg och ...

2010-11-23 17:07:18
Kommentera - 1 st

dsc01078 (MMS)

Sitter på centralstationen i göteborg och väntar på mitt tåg hem. Det har varit en lång och informativ dag. Ikväll kommer jag somna fort som bara dem när jag väl kommit hem. Och jag kommer verkligen uppskatta det mornar jag får sova till 5 hädan efter. Nu hoppas jag bara att tåget inte är försenat då jag vill hem till min älskling och kramas.


2 years

My love and I 2010-11-22 20:30:18
Kommentera - 0 st


Idag har vi varit tillsammans i 2 härliga år och aldrig har jag haft så roligt och njutit så av livet som jag gör när jag är med Mattias. Det är härligt när man känner att kärleken till en annan person bara kan växa mer och mer för varje dag som går och utvecklas. Vår kärlek är här för att stanna och det gör mig så lycklig så att jag spricker.


Heading down the tracks in the morning

Cooking up a storm 2010-11-22 20:23:50
Kommentera - 0 st

Ikväll blir det till att tänka på tiding läggtajm. Detta då jag måste upp klockan 04:00 morgon bitti då jag ska åka till vårat kontor i Göteborg för ett möte. Jag hoppas innerligt att den 3 timmar långa tågresan är stillsam så jag kan sova större delen av resan. Det gäller att vara pigg när jag väl kommer fram dåå jag ska sitta i möte i 8 timmar. Sen bär det av hem vid klockan 18:00, men som tur är kommer Mattias och hämtar upp mig vid Centralstationen vid 21:00.
Imorgon blir en väldigt lång dag för mig, men det ska blu väldigt spännande att åka till vårat kontor i Göteborg där jag ännu inte har varit. Plus att jag får en extra timme i Göteborg, innan mitt tåg går hem, att titta mig omkring. Jag har ingen aning om tågstationen i Göteborg ligger lika centralt som här hemma, men det borde det göra. Kanske hittar någat at ta med mig hem.


Bild: Google.com


Someone forgot to turn the lights on

The good things in life 2010-11-21 21:27:19
Kommentera - 1 st

Härliga söndag! Jag älskar verklogen söndagar. Även fast det är sista dagen på ledigheten innan jobbet börjar, så tycker jag att det är helt underbart när jag vaknar upp till den.

Idag har vi fyllt vår dag med att köpa ett klös/klätterträd till August som nu är på ingång om ca. 2½ vecka. Jag tror vi var inne i djuraffären i mer än 1 timme innan vi kunde ta oss ut. Vi hittade precis alla vi ville ha till honom på ett och samma ställe. Kattlåda, leksaker, borste, leksaker..listan kan göras oändlig. Nästa vecka blir det en tripp tillbaka för att införskaffa resternade nödvändigheter till busen.
Sedan blev det även en tripp till IKEA där det inhandlades ljus, ny badrumsmatt och lite annat smått och gott. Jag vill så gärna köpa en soffa som de har fått in, men den får vänta. Kanske till sommaren får den flytta in.
Middag har jag inte behövt laga ikväll heller då "svärföräldrarna" bjöd på supergod middag och trevligt sällskap.

Nu sitter vi i soffan och har tänkt att titta på någar avsnitt av BBC serien "Life". Jag är superförtjust i djur och naturdokumentärer, så denna är ett måste. Så precis som denna helg började så slutar den, helt underbar!

funny pictures-When dis fing get bigger, I'm so gonna slap the stoopit out of you wif it.


Jag vill baka. Men jag har hittat för mång...

2010-11-20 15:32:24
Kommentera - 0 st

dsc01073 (MMS)

Jag vill baka. Men jag har hittat för många recept som lockar. What to do? Tänk om jag skulle vara så cool och bara fyra av allihopa.


Lights on,lights off

The good things in life 2010-11-20 09:22:07
Kommentera - 0 st

Godmorgon lördag! Så äntligen fick jag den sovmorgon jag så längtat efter hela veckan. Jag drömde en massa konstiga, men roliga drömmar i natt. Det hjälpte nog till att få en god natts sömn.
Idag blir det inte till att dra många knop inte. Jag har insett att mina helger är heliga och att jag måste låta kroppen och knoppen vila upp sig. Annars har jag alltid varit den som velat sprina runt halva stan och göra en massa grejer. Pressa dagen full med aktiviteter. Men nu inser jag att det är inget jag i slutändan mår bra av. Jag mår bäst av att bara vara hemma och låta dagens timmar flyta på utan att det måste vara sprängda med saker att göra.

Så denna dag ska jag tvätta (min lördagsritual) och sedan kolla igenom alla nya avsnitt av mina favoritserier och bläddra igenom alla mina kokböcker för att hitta något smarrigt recept att vispa ihop till ikväll. För är det någonting som får min själ till ro så är det just matlagning.
Lovley saturday, here I come!


Min man är bäst i världen och har det stör...

2010-11-18 21:22:14
Kommentera - 2 st

dsc01071 (MMS)

Min man är bäst i världen och har det största hjärtat någonsin. En liten blomma säger mer än tusen ord. Love!


Not much to say

Mina älsklings beats.. 2010-11-18 18:57:46
Kommentera - 0 st

Har inte mycket att skriva om så jag lägger upp en låt som får unerhålla er i brist på egna ord. I love love love den här versionen. Petter och September borde utan tvekan göra ett samarbete tillsammans. Det skulle bli grymt!


Music to my ears

Mina älsklings beats.. 2010-11-16 19:20:48
Kommentera - 1 st

Idag måste alla som har Spotify in och lyssna på Rihannas nya album "Loud" som är helt underbar. Det är en stor skillnad från förra skivan, men change is always good. Denna är mycket mer gladare i tonen och ger mer positiva dansvibbar. Ett stor plus är att jag verkligen hör Rihannas röst fult ut för första gången. Hon vågar trampa gasen i botten and I like it!


Put in into gear

The good things in life 2010-11-15 20:04:43
Kommentera - 0 st

Är något som många inte vet om mig är att jag fullkomligen älskar att titta på motorsportprogramet "Top Gear". jag kommer inte ihåg när jag såg mitt första avsnitt, men enda sedan dess är jag hooked. Och idag till min glädje, när jag zappade runt, så hade en kanal låsts upp och det visar nästan uteslutande bara "Top Gear" på kvällarna. Detta betyder nu att jag kan få mitt lytsmätte fyllt när som helst.
Och grejen med det hela är att jag är helt ointresserad av bilar i vanliga fall och jag kommer aldrig att kunna lära mig något om hästkrafter, turbo och V8 motorer, men jag älskar och lyssna på när dessa tre män snackar bilar av någon outrgundlig anledning. I love it!


Fatta, denna bil går i 407 km/h! Helt sinnessjukt!


Heybaberiba!

Livet 2010-11-15 07:53:58
Kommentera - 2 st

Måndag igen. Ny start. Here we go again!


Father's day

The good things in life 2010-11-14 11:28:56
Kommentera - 0 st

Godmorgon söndag! Morgonen hemma hos oss har börjat med en brakfrukost med hembakade scones och en miljon pålägg och en stor kanna te. Efter 1 timmes mumsande och pratande över morgontidningen är vi propmätta. Härligt att börja dagen med ett sakta lunk.

Som många andra så ska jag värfärda hem till mina föräldrar idag för att gratulera min far på Fars dag. I vår familj köper vi inget stor så, det är inte det dagen handlar om, utan att bli ihågkommen. Men en liten present får han alltid och detta år den väldigt liten i storleken, men det kan bli en stor present om allt går rätt.
Jag får åka över till mina föräldrar ensam så Mattias måste stanna hemma och jobba. Synd, men så är det i livet ibland. Så jag måste skynda mig att göra iordning då det tar 1 timme att ta sig ut till mina päron kommunalt i Nacka från Lidingö. Men med en bra bok och musik är resan en massa kortare.

Så iväg med er och fira era pappor idag med lite extra uppmärksamhet!


Bild:Google.com


Godmorgon lördag! Denna dag börjar alltid ...

2010-11-13 09:13:02
Kommentera - 1 st

dsc01068 (MMS)

Godmorgon lördag! Denna dag börjar alltid med en dos av GG. Och varje intrig är bättre än det tidigare. Me like!


Bästa känslan får jag när en sådan här lap...

2010-11-12 17:02:32
Kommentera - 0 st

dsc01067 (MMS)

Bästa känslan får jag när en sådan här lapp finns på dörren när jag kommer hem. Min man är bäst i världen!


I wish I wish I wish.

2010-11-12 05:45:22
Kommentera - 1 st

dsc01066 (MMS)

I wish I wish I wish.


T.G.I.F

Livet 2010-11-12 05:28:15
Kommentera - 0 st

Idag var det faktiskt skönt att gå upp i ottan när jag visste att det var fredag. Allt blir så mycket lättare bara man vet att det är just denna dag. Visst, alla saker på jobbet måste fortfarande göras som vilken dag som helst på veckan, men avslutet är så mycket mer annorlunda. Och stämningen på jobbet är snäppet positivare och gladare. Och själv är man också lite annorlunda. Man är lite mer glad och så. Även fast jag har kämpiga ärenden, så tar jag mig igenom det. Inget känns som ett hinder eller börda, just för att jag vet att jag inte finns vid skrivbordet på 2 dagar. Befrielsen från det monotona tangetklapprandet och det alltid positiva svarandet i telefonnen är en härlig känsla att ha i kroppen.

Fredagar is the shit!


Watermark

Mina älsklings beats.. 2010-11-10 20:28:14
Kommentera - 0 st

Själen behöver just nu lugna toner och denna är perfekt att få blodtrycket att sänka sig.


I wanna run away

Livet 2010-11-10 18:18:56
Kommentera - 0 st

Idag önskar jag innerligt att jag kunde packa ner vårat pick och pack och bara åka iväg till ett ställe där det inte finns några datorer eller telefoner. Där stress är någonting man inte förstår vad det är och lugn och ro är allt man behöver ägna sig åt. 


 

Nu blev det vinter med besked. Hoppas jag ...

2010-11-09 15:20:10
Kommentera - 0 st

dsc01063 (MMS)

Nu blev det vinter med besked. Hoppas jag kommer hem i snökaoset. Tur att jag tog på en jädra massa och rätt skor så kan jag pulsa hem i snödrivorna.


The wait has begun

Livet 2010-11-08 20:22:33
Kommentera - 0 st

Är väldigt trött efter en hård måndag på kontoret. Varvar ner med att titta på Sagan om Ringen och tänker på att om en månad kommer det springa omkring 4 små tassar här hemma. Längar så jag spricker!

Godmorgon söndag!

2010-11-07 09:44:20
Kommentera - 1 st

dsc01061 (MMS)

Har varit vaken i ca en timme. Druckit te, surfat och skrivit ut avtalet för lilla August. Längtar som bara dem till december. Startar även igång dagen med avsnitt av Mad men. Köpte hem dem första säsongen igår och han sluka 2 avsnitt. Ni som inte har sett den, gör det bums. Jag är i alla fall helt såld! Alla 3 säsongerna finns på Mediamarkt för 199 kronor styck. Köp köp köp!


Paw prints in my heart....

The good things in life 2010-11-06 18:11:43
Kommentera - 1 st

Idag fick jag och Mattias reda på att vi kommer att bli med katt! Jag är så glad och upprymd. Vi var och tittade på en liten kattunge i torsdags och då var det osäkert om vi skulle få honom. Detta då det redan hade varit ett par och tittat på kullen och det ville ha 2 katter, varav en av dem var den vi ville ha. Men ägaren talade omkull dem och det gick med på att ta en annan av katterna i kullen. Så om ca. en månad kommer en liten August att flytta hem till oss. Han var en väldigt lugn liten kille som var lite fundersam, men en sådan personlighet passar oss som handen i handsken. Ingen vilding, utan en liten "professors" typ. Men lekade kunde han när vi vispade runt med en liten leksak.

Det känns lite knasigt att känna att vi nu ska ha ansvar för den lilla krabaten, men det känns lika kul. Jag är redan en van kattmänniska, eftersom Elvis (som ännu bor kvar hos mamma, pappa och lillebror) har varit i familjen i ungefär 14 år. Så nu kommer jag längta som en tok till början av december då lillfisen kommer hit. En tidigt och otroligt uppskattad julklapp.

Klicka för att se nästa bild
August är krabbten längst upp till höger (mörka med vit mage) som tittar rakt in i kameran.

T.G.I.F

The good things in life 2010-11-05 19:06:10
Kommentera - 0 st

Äntligen är min lappis på banan igen. Adaptern som jag satt och läste om på nätet i ca. 1 timme var precis rätt och nu har den fått liv igen. Hurra!
Men denna fredag ska in spenderas framför datorn. Här ska det ätas god mat, drickas härligt vin och tittas på film. Och allt detta ska jag göra med den man jag älskar mest. Fredagsmys, here we come!

Detta proteinpulver ger jag 2 tummar upp f...

2010-11-04 18:04:56
Kommentera - 0 st

dsc01060 (MMS)

Detta proteinpulver ger jag 2 tummar upp för. Trodde inte att cafe latte skulle vara någon hit, men är positivt överraskad. Märket är Charlotte Perellis egen och denna påse hittade jag på bodystore.


The eagle has landed.

2010-11-03 19:36:14
Kommentera - 2 st

dsc01058 (MMS)

The eagle has landed.


Denna vecka är jobbigare än förra veckan, ...

2010-11-03 06:54:44
Kommentera - 0 st

dsc01045 (MMS)

Denna vecka är jobbigare än förra veckan, jobbmässigt. Orken räcker inte till någonting extra efter jobbet, så träningen får stryka på foten denna vecka också. Hoppas på att det lättar snart för annars kommer jag bli helt kaput.


Monday

The good things in life 2010-11-01 07:53:31
Kommentera - 2 st

Ny vecka, ny start. Kan inte riktigt fatta at det redan är november. Känns lite konstigt när termometern visar 10 grader utanför. Men en dag kommer väl kylan.
Denna vecka ska bli extra kul. Jag och Mattias ska iväg på en grej och hoppas på positiva besked då. Eller det blir mer ett gemensamt beslut som förhoppningsvis blir positivt. Mer om det senare i veckan helt enkelt. Sedan är det vanlig vecka med träning som ska göra 4 gånger. Hoppas på att få ut mitt paket från Gymgrossisten som jag beställt, då detta inte kunde ordnas i förra veckan pga knasiga människor på utlämningsstället. Vill gärna börja med mina proteinshakes så snart som möjligt.
Så hela denna vecka ska jag tänka positivt (så gott jag kan) och även fast det är mycket på jobbet (vilket jag hoppas att det är mindre utav än förra veckan) så har även det ett slut. Allt ordnar sig på ett sätt eller annat.

Here we go!