The world spins in my head

Shoppingbag 2009-03-29 12:37:14
Kommentera - 1 st

Igår fick jag någon typ av yrselkänsla i huvudet. Kändes precis sådär när man har varit på ett fartyg och det har gugnat en massa. Och sen när man väl kommer i land så vill det liksom inte sluta gunga i huvudet. Var rätt obehagligt och jag kunde inte sätta fingret på varför det inte slutade. Eller det kom liksom i vågor. Ibalnd var det hel lugnt, medans det nästa sekund snurrade igen. Very knas ska jag säga. 
Men idag när jag vaknade så var det som bortblåst så nu känner jag mig som en normal människa. Känner mig näst intill nästan helt frisk, förutom den lite snuviga näsan och de hostiga lungorna. Har faktiskt varit så duktigt ( eller sanningen är att jag inte kan sitta still mer och har myror i hela kroppen) att jag tvättat, diskat, dammsugit och moppat hela morgonen. Så nice när allt är rent omkring en.
Snart ska jag ta och bege mig ut till M:s butik för att få lite frisk luft. Kanske måste bli en tripp in till stan då jag måste kolla på en liten förvaringslösning för alla mina underkläder och strumpor som just nu bor i fina papperspåsar i garderoben. Plus att jag igår glömde att köpa nån duschcreme till min älskade så måste ju ta och fixa det på Apoteket också. Yes I am the nicest girlfriend!

Nepp, om man ska ta och göra sig iordning lite. Ska dra på mig mina nya stövlar som jag fynadade igår på Scorett. Var nedsatta från 1290:- till skapliga 499:-. Yes then I will buy you and tka you home. Ska nog passa fint med de jeansleggings som också fick följa med hem. En riktigt smart grej med jeansleggings. Me likes!

Hugs and kisses cupcakes!


Bild: google.se

I see myself everywhere

Pretty things 2009-03-28 09:57:44
Kommentera - 3 st









Ni kan också ser er själva överallt om ni knappar er in på denna sida. Superroligt!

Saturday in my eyes

Livet 2009-03-28 09:10:25
Kommentera - 2 st

Igår låg jga i en konstant dvala hela dagen. Soffan var min bästa vän tillsammans med serien "Felicity". Jag blöjde nog igenom i alla fall 8 avsnitt under dagen. Fast det var inte alltid jag hängde med då jag somnade om vartannat. Till slut pallade inte min rygg av att ligga kvar i sängen och min skalle kunde inte ta mera drama från Felcitys liv så kroppen bar mig till sängen där jag somnade som en stock. Vaknade av M kom hem från jobbet. Var lite groggy kände jag men jag drog mig upp till vardagsrummet igen. M var superhungrig så han for iväg till Thaimatstället och hämtade hem en massa god mat. Det var precis vad jag längtade efter. Så kroppen belv glad av lite påfyllning men knoppen var ännu groggy. Så jag låg åter i soffan och somnade om vartannat. Stackars M hade inte det bästa sällskapet igår. Men vad ska man göra...

Idag mår jag en massa bättre och det kan jag nog tacka all den sömn jag fick igår. Har ännu lite ont i kroppen och är lite seg, men känner att febern har packat ihop och dragit. Hostan vill ännu stanna kvar i gästrummet Lungorna, men tror nog att han åker iväg snart också. Ska se om jag orkar ta mig ut bland folk och kanske ta en sväng in till stan en stund.  Vi får se hur mycket lilla jag orkar med idag. Känner att batterierna ännu inte är fulladdade.


B ild: google.se

Just my luck

Livet 2009-03-27 08:59:37
Kommentera - 0 st

Äntligen helg. Äntligen time för att ta det lugnt. Äntligen dags för den där efterlängtade shoppingturen. Äntligen min tur att blis sjuk igen!! WTF!! Det är just min lycka att jag alltid ska bli sjuk till en helg. Jag blir så irriterad.

Satt hela dagen igår på jobbet och kämpade mot febern. Kände direkt på morgonen att allt inte va som de skulle. Kroppen försökte viska nått om att det var lite för varmt. Men jag kände att med ett par Alvedon som hälsade på i systemet så skulle allt minsan ordna upp sig. Men efter lunch var min kropp sur på mig och började strejka totalt. Jag strejakde tillbaka och satt kvar vid mitt skrivbord tills klockan visade 4 och det var tajm att gå hem.
Skulle nog ha lyssna på kroppen min för när jag väl kommer innanför dörrarna så fryser jag som en gnu och orkar knappt stå upp. så det var bara att byta om till total myspys outfit och krypa under täcket. Man har en rätt rejäl feberfrossa när tom. fleecetröjan får åka på under den tjocka täcket.
Well, det är bara att inse fakta, jag har blivit förkyld. Hosta och rinnig näsa är nu mina kompanjoner i ett par dagar framöver vilket resluterar i att jag får avboka mig på min kompis födelsedagsmiddag imorgon som även skulle innehålla en av mina favoritsysselsätningar nämligen Singstar. Det blir till att ägna tid åt att kyrera sig och titta på alla säsonger utav mina ultimata favoritserie någonsin. Och nej det är inte SATC eller O.C utan my first love Felicity. Tur att varje avsnitt är ungefär 45-50 minuter långt så känns inte dagen som att den har fastnat i en seg bulldeg.


Bild: google.se

Hoppas att ni har en bättre start på helgen hjärtegryn!

Glas in hand with a Plan

The good things in life 2009-03-22 15:59:24
Kommentera - 1 st

Äntligen hemkommen från förrådet. Blev en del lyftande då jag inte hade en aning om i vilka lådor sakerna jag letede efter låg. Men efter ett par lyft och ett söndermosat glas senare hittade jag det jag skulle ha. Som tur var karaffen hel och de båda glaskopparna också. Trodde att jag helt hade missplacerat mitt våffeljärn, men den hittade jag också.



Titta till och med skaften är hela

Har också bestämt att jag ska bli fadder. Har fått hem alla papper från PLAN. Tycker att när man själv har tak över huvudet och mat på bordet och en massa pengar över att kunna leva bra så ska man kunna unna ett barn som inte har någonting och bor under hemska förhållanden ett bättre liv. Jag har valt att stödja en flicka, men har ännu inte fått veta vart i världen hon bor. Ska bli jättespännande när man får det första informationen vem som är ens "barn".
Är du också intresserad av att skaffa ett fadderbarn så ska du nu på direkten segla in på Plansverige och börja ge ett bidrag redan idag.



Här ska det läsas på

Rumble down in the boxes

Livet 2009-03-22 11:01:34
Kommentera - 0 st

Idag ska jag beg mig iväg till mitt förråd för at gräva fram lite godbitar som vi sakbnar i M:s kök. En sak som jag verkligen har saknat är mitt väffeljärn. Och M är supersugen på att få hit mina tekoppar i glas och sen ska min superfina ljusblåa karaff få flytta in i köket oxå. Så blir en hel del grovjobbande idag då lådorna i förrådet måste flyttas och lyftas fram och tillbaka. Men det som blir det jobbiga är att gå igenom alla 3 lådor med köksproslin för att leta fram kopparna och karaffen. Ska nog ringa min mamma och be henne om hjälp. Kommer ta alldeles för lång tid annars känner jag.

Senare ikväll blir det middag hemme hos M:s föräldrar här ute på ön. Alltid mysigt att bli bjuden på middag hemma hos dem då M:s mamma är så underbart duktig på att laga mat. Ikväll ska det visst serveras kyckling. Skulle egentligen fått stek, men det pallar min lilla mage inte av. En anna fördel är ju att man själv slipper stå i köket en kväll i veckan i alla fall..hihi.

Hoppas ni har en skön söndag!

Bilder: google.com

Om mah god it's the weekend

Livet 2009-03-21 09:30:43
Kommentera - 5 st

Så äntligen kom helgen! Mysigt att få sova ut och äte en stressfri frukost med M. Prata med varandra över frukostbordet samtidigt som man läser morgonens DN är så skönt.
Men nu har M i vanlig ordning gått iväg till jobbet sitt och jag sitter här bänkad framför datorn och plinkar ner dagens första inlägg. Har ju varit lite torftigt med inlägg på senaste tiden. Men ibland så är det så helt enklet att de inte finns inspiration och jag vill inte ha inlägg bara för att ha inlägg. Känns dumt att bara ha utfyllnad. No good.
Men nu har jag fått tillbaka lite av inspirationen så nu får vi hoppas att inläggen blir lite tätare.

Idag ska lilla jag dra iväg mig till tvättsugan för att plöja igenom 2 IKEAsäckar med tvätt. Jag hade ju glömt att jag hade bokat tvättsugan till tisdag och inte torsdag som jag brukar. Så när jag väl gick ner dit i torsdagskväll och inte hittade vårat lägenhetsnummer på nått utav låsen blev jag fundersam. Inte kan väl någon ha flyttat låset heller? Nee, då har jag trott att den 17:de var en torsdag då det på kalandern brevid bokningstavlan bara står T både för tisdag och torsdag. Knas! Aja, som tur fanns en tvättid idag. Måste ju rena kläder. Annars blir man ju illa tvungen att gå omkring i de kläderna man gillar minst. Funkar inte alls..


The big bags of laundry



Hoppas ni har en supermysig start på lördagen!

An evevning with the girls

Livet 2009-03-20 17:27:11
Kommentera - 1 st

Ikväll bär det av till T, efter jobbet, för en riktigt tjejkväll med middag och massa tjejsnack. Ska bli supermysigt.
Men det ska bli så skönt att komma hem och till min stora kärlek och mysa med honom oxå.

Hoppas ni har en jättekul fredagskväll ♥

Gyllene shoes

Shoppingbag 2009-03-19 17:21:23
Kommentera - 4 st

Om det bara hade varit sisådär 20 grader varmare ute nu så skulle jag ha kunnat ha på mig mina superduperfina espadrillos som jag langat hem från H&M. Får hoppas att det ges tillfälle inom en månad i alla fall. Kanske inte är 20 grader ut då, men i alla fall 15 kanske.
A girl kan always dream
 

Morning has broken

Livet 2009-03-19 05:57:34
Kommentera - 0 st

Sitter och tittar på när solen går upp. Önskar hellre att jag fick ligga kvar i sängen brevid min älskade.
Känns egentligen som att jag skulle stanna hemma idag. Feber eller nått knas på g. Men jag testar och ser om jag pallar med jobbet. Annars är det ju bara att gitta hem. 

Hopas ni får en bra dag snuttisar! 

The week rolls by

Livet 2009-03-18 19:37:34
Kommentera - 0 st

Bloggen är ännu halvdvala denna vecka. Orkar inte skriva nått då jag inte har inspiration till det just nu. Men lämnar ett stycke schalger dyningar efter mig. Denna låt har satt sig som en igel på min hjärna. I love it!


My feelings

Mina älsklings beats.. 2009-03-14 11:04:11
Kommentera - 6 st

Orden i denna sång är precis så jag känner när jag är med min M. Makes me smile!


Spik and span

Livet 2009-03-14 10:55:12
Kommentera - 0 st

Nu har jag städat hela lägenheten. Har dammsugit, moppat, diskat och städat hela badrummet. Fick tom. ryck och dammsög av hela soffan. det märktes att de behövdes då mina hårstrån låg lite här och var. Men nu är den som ny precis som lägenheten. Nu kan jag göra allt annat jag ska göra idag med gott samvete.
Idag är det planerat att jag ska åka över till mina kära föräldrar och lillebror för att hälsa på dem. Har inte sett dem på ett par veckor och nu saknar jag dem. Så över till äiti och iskä (mamma och pappa på finska) och bli ompysslad och pumpad på allt som hänt i livet. Även fast mamma har ringt under veckan så vill hon gärna höra allt igen..hehe. Hon är så söt. Hoppas att man får sig en lite matbit till lunch också. Det här med att städa gör att man blir hungrig.
Får inte glömma att ta med mig mitt packet från H&M som min kära mamma hämtade ut åt mig. Så nu tycker jag att våren ska komma så jag kan börja använda min nya trench och mina peeptoe skor. Detta visas upp när jag är hemma igen, men nu ska jag göra mig iordning och fara iväg.

T.G.I.F

The good things in life 2009-03-13 18:23:05
Kommentera - 3 st

Fredag eftermiddag och min kropps kricker utav glädje. Så utröttad som den har varit den här veckan förtjänar jag att bara sitta i soffan och lata mig. Min hjärna vill egentligen att jag ska dammsuga och moppa lägenheten, men min kropp säger nej jag orkar inte. Så bästa att bara chilla och ta de lugnt.
Njuter som bäst över en skål med varma nudalr med räksmak och mina favorittidiningar. Jag är helt beroende av nudalr med räksmak. Varje gång jag ätit en vill jag sitta och trycka i mig minst 2-3 till. Men jag hejdar mig och tänker att snart kommer min älsakde hem ocg då är det ju middagstajm. Så bäst låta magen bli lite hungrig. Tills dess får jag begrava mig i mina tidingar "Glamour" och "Chic" och få mig en massa bra tips inom mode och skönhet. Vill försöka få ett bra hum om vad som är bra att ha till våren. Har idag fått reda på av min kära mamma att hon hämtat ut mitt paket från H&M med min trenchcoat och mina espadrillos som jag egentligen skulle skicka tillbaka. Så en vårjacka har jag i alla fall och ett par vårskor. Men sen då? Vad mer behöver garderoben för att ge mig en cool och fräsig look i solen. Detta är vad jag grubblar över en fredagskväll ute på ön.


Mina älskade räknudlar


Mina kompisar ikväll tills min M kommer hem


Life is life

Livet 2009-03-12 19:29:15
Kommentera - 4 st

Måste låta bloggen ligga i dvala lite då jag har så mycket i livet som tar upp min tid just nu. Men icke att oroa sig. Allt är på topp. Bara de att min lilla hjärna överhettas av allt tänkande och pysslande med vardgagen. Men tur att jag har min älskade M brevid som jag kan luta mig mot när jag sätter mig ner efter en tuff dag och känner att jag är älskad. That's a good feeling.


I am Metallicafied

The good things in life 2009-03-08 16:24:59
Kommentera - 5 st

Den bästa konserten jag någonsin varit på utan tvekan Metallicas konsrert som jag var på igår!

Det var som en uppväckelse för mig in i rockens världen. Jag är annars en renodlad r'n'b/soultjej. Men Metallica har omvänt mig totalt efter gårdagens uppvisning. I totalt 2 timmar öste det på uppe på den runda scenen som var i mitten av Globen som aldrig förr och lilla jag stod och rockades loss som jag aldrig trodde att jag kunde göra. Min pojkvän stod ibland några meter ifrån mig och han sa idag att han blev helt paff ibland när han tittade över på mig. Han trodde aldrig att de fanns en sån rockertjej i lilla mig. Men oj oj vad fel hand hade. Nu har jag suttit och lyssnat på Metallica hela dagen hemma och jag kan inte få nog.

När de bandet körde sin monsterballad "Nothing else matters" kunde jag inte sluta få gåshud. Jag sjöng med ända från hjäratat och när låten sen automatiskt efter att den slutat gör över till "Enter sandman" är min lycka total. Jag bara känner hur hela kroppen rycks med och Metallica nu helt och hållet flyter i mina ådror och de har krypit under mitt skinn. Jag har igår lärt mig vad riktigt rockmusik är och det är Metallica. Från och med nu är jag en av deras tillbedjare till graven. 
Ni som inte var där igår och inte heller lyckats få tag till en biljett ikväll missar någonting fenomenalt. Ni missar ett av världshistoriens bästa akter i sitt esse.


Biljetten till mitt uppvakande till rocken som kommer sparas forever

Metallica sprängde Globen i bitar under första Sverigekonser
The one and only James Hetfield igår på den runda scenen i mitten av Globen.
Bild:aftonbladet.se

Rock on dudes

The good things in life 2009-03-07 10:20:08
Kommentera - 17 st

Ikväll är det rock'n'roll för hela slanten då vi ska åka till Globen och se Metallica. Jag ska erkänna att alla som känner mig vet att jag inte är någon rockertjej, men jag får banne mig gåshud utav tanken att jag ikväll ska få se en av världens bästa band. Jag sitter och lyssnar på deras musik och känner hur jag kommer i stämning. Rocken liksom börjar siprra in i mitt blod och takten ökar från det lugna soul/r'n'b tempo jag är van vid. Gittarens pulsande och trumslagen riktigt etsar sig fast och jag känner att headbangandet inte är långt borta.
Min M frågade nog 3 gånger vid frukostbordet om det skulle bli kul att se Metallica idag och jag blev bara mer peppad av det och ville bara dra på deras skivor på en gång. Har inte varit på en konsert av något slag på ungefär 2 år, så det ska bli grymt kul att bara få lyssna på livemusik.

Vad händer hos er ikväll då? Ska ni också in och bli Metalifierade eller ska ni sitta hemma och ha schlagerkväll?


Dinner with the girls

The good things in life 2009-03-06 17:36:15
Kommentera - 7 st

Jag ska strax åka in till stan för att äta middag med 2 av mina mest underbara vänner. Vi ska fira att de har fyllt år så jag räknar med att det blir en lång middag med sjukt roliga diskusioner och en himla massa skratt. Vi ska till resturang Peppar där jag själv aldrig har varit. Men enligt mina vänner så ska det vara grymt nice mat där. Hoppas på det...
Vad ska ni hitta på ikväll?


Everyday romance

The good things in life 2009-03-05 19:56:53
Kommentera - 6 st



En vanlig måndag passar det perfekt med middag i sken av levande ljus



En vanlig torsdag funkar det utmärkt med gulliga post-its på hallspegeln

Thursday evening with the dark outside my window

Livet 2009-03-05 19:09:51
Kommentera - 1 st

Jo, jag lever. Bara det att livet kommer emellan bloggen och mig ibland och då får tyvärr bloggen ligga i dvala tills livet sakta sänker farten.
Men nu är det nere på en behaglig fart återigen så då får blogga vakna till liv igen. Känns skänt att sätta sig framför datorn och  inte bara skumma igenom bloggar och läsa utan själv få skriva av sig. Även fast man kanske inte tror att man är lite fastväxt i bloggen och man lätt kan gå ifrån den, så sitter den fast som ett irriterande tuggummi under skon. Fast inte på ett dåligt sätt alls. Jag längtar till att få sätt mig ner och skriva ner vad som hänt i mitt liv, vad jag önskar mig, vad jag drömmer om och vad som jag vill ska hända. Min lilla outlet där igen kan säga emot utan jag får prata på i min takt och hur mycket som helst. Lovely!

Ikväll i skrivande stund sitter jag vid köksbordet och har precis ätit upp 2 av mina underbart goda hembakta bullar som jag fixde till igår. Mycket socker och smör så blir det beroendeframkallande så det heter duga. Tittar mot diskbänken där det stora laset med disk står nydiskad i tvättstället och snart ska jag trippa ner till tvättstugan. Har redan hunnit med två visiter dit så nu blir det till att hålla tummarna att hälften av tvätten är torr. Skönt om man kan få med sig en del hem så inte kassen blir så tung med all tvätt på en gång.
Jag har tänkt på det att det nog bara är jag i hela världen som faktiskt tycker om att tvätta, diska, städa och så. Jag tycker inte nått av de är speciellt jobbigt och gör det gärna. Blir så stolt när jag viker den rena tvätten, ser på det blänkade tallrikarna och det dammfria golvet. I did that, yes I did! Tycker ni det är kul att att städa, diska eller tvätta? Am I alone in this....


Obligatoriska IKEA-påsen hör till tvättandet

A meal well served

Livet 2009-03-01 20:58:05
Kommentera - 1 st

Buuurp! Jag är så sjukt mätt efter kvällen middag. Gästerna ikväll blev M:s  föräldrar som uppskattade kvällens meny väldigt mycket. Jag hade snurrat ihop langos med vitlökssmör, creme fraiche, räkor och rödlök. Det är så gott, men man pallar inte äta mer än 3 st max. Denna gång orkade jag äta just 3 då jag gjorde lite minilangos istället för normalsize som är rätt stora. Föräldrarna ät så de blev stopfulla som M:s mamma sa. Jag var i alla fall grymt nöjd med mig själv som kock. Till efterätt bjöd vi bara på glass. Kände att det blev lite mycket att göra 2 rätter från scratch. Men det funkade de med speciellt med lite bär till.
Allt flöt som sagt på hur bra som helst tills 5 minuter efter att föräldrarna åkt hem. Då tänkte jag att de var bra att bli av med all disk som samlats på. Så jag började glad i hågen och beta av tallrikarna tills jag tappade ett i kanten på diskhon och fick den att gå i tusenbitar. Lyckades även att skära mig märkte jag just. Fick också dåligt samvete då talltiken inte va min utan M:s. Så imorgon när vi åker till IKEA måste jag bara köpa en tallrik som ersättning.

Hoppas att ni har haft en supermysig kväll.

  

A'hoy sailor..

Shoppingbag 2009-03-01 10:52:09
Kommentera - 5 st

Jag berättade att jag köpt med mig en tröja hem igår. Well, jag har kommmit på att de inte är en tröja utan mer en klänning. Men det spelar inge roll vad det är för lika snygg är den för det. Här kommer en bild på tröjklänningen. Kan hittas på närmaste H&M.




Fin liten ficka med guldknapp som detalj

Sunny Sunday

The good things in life 2009-03-01 10:45:01
Kommentera - 1 st

Ännu en dag då man blir väckt utav solen plus världens mest underbara pojkvän och orden jag älskar dig. I love life!

Idag ska jag träffa världen mest underbara människa, nämligen min kusin Mimmi. Det som är så kul att vi två numera finns bara på 5 minuters gångavstånd från varandra men träffas ännu lika sällan. Livet är allt bar knasigt. Men idag ska vi två ut på en promenad här på ön. Ska bli skönt att få sträcka på benen och prata av sig om allt i ens liv. Det är så underbart att ha någon i ens liv som vet allt om en, varenda liten grej som hänt, så man behöver inte sitta och förklara allt hela tiden. Varför saker och ting är som det är. Så det blir till att röra på fläsket och ha en liten Dr. Phil moment i solen idag. Very nice!


Det underbara vädert utanför

Senare ikväll har vi planerat att ha lite middagsbjuding hemma. Fast jag oc M vet ännu inte vem som blir gästerna. Antigen M:s kompis och hans fru eller M:s försäldrar. Och det är så att jag har två olika menyer beroende på vem som kommer över. Så förhoppnigsvis vet jag snart vem som ska serveras. Men kul ska de bli. Vi kan äntligen bjuda över människor på middag då vi införskaffat flera stolar till köket. Förut var de bara 2 nu har de ökat till 6. Bättre sent än aldrig.