It's the loveboat

The good things in life 2009-08-31 10:44:13
Kommentera - 1 st

Idag ska jag och min stora kärlek på vår andra semesteresa tillsammans (den tredje för min del). Ikväll ska vi hoppa på färjan mot Helsingfors för en kryssning. Ska bli hur mysigt som helst. Och det känns helt oki för mig att åka över till Finland för andra gången, detta då jag inte förra gången var i närheten utav Helsingfors.
Tycker den staden är hur mysig som helst att promenera runt i och jag får chansen att hämta hem ännu en Mumin-mugg till min fina samling.


Den här muggen får nog följa med  i resväskan denna gång.

Vi får hoppas att vi får bra väder också så att man kan gå omkring och inte behöver springa runt under ett paraply hela dagen imorgon. Detta då jag hade tänkt att vi skulle börja vår dag på kauppatori (handlestorget) med en frukost på finskt vis. Sedan blir det till att visa upp lite sevärdheter och till sist en sväng i några av affärerna för att plocka med oss en massa finska godsaker hem som Tupla, Pätkis och Dominokakor.


Så här ser det visst ut inuti i båten. Me like it already...

Hoppas ni också har en supernice början på veckan!


XoXo

The good things in life 2009-08-30 16:33:00
Kommentera - 1 st

Nu har jag lagt till en till serie till min favoritlista av serier. Sedan tidigare finns där "Sex and the City" och "O.C". Men efter att ha snart sett klart säsong 2 utav "Gossip Girl" har den helt klart fångat mig som de andra två. Den kommer defenitivt att inhandlas på DVD och bryda min kollektion i hyllan.



Om man ändå hade Serena eller Blairs garderob hemms hos sig själv..
A girl can always dream.


A new person to the world

The good things in life 2009-08-30 13:39:01
Kommentera - 1 st

Fick precis ett SMS från en av mina allra käraste vänner och får veta att hin igår fått en ny son in sitt och hennes familjs liv. Som vi alla har väntat på denna herre med spänning.

Grattis till dig och din familj T! Jag är så glad för er skull och V kommer bli den bästa storbror som finns.



Something to carry and something to walk in

Shoppingbag 2009-08-30 11:24:32
Kommentera - 1 st

Igår när jag och min kära mor var på stan så hamndade hon i någon slags shopping frenesi och köpte sig en hel del saker. Jag däremot nöjde mig med en superfin liten väska från H&M och ett bar supersöta ballerinaskor från Zara.
Och älsklingen, jag behövde en ny väska och jag lovar att jag ska göra mig av med några par skor för att kompensera de nya skoinköpen. =)


Veckade ballerinas i äkta skin från Zara. Så söta..


Föll för denna direkt när jag såg den. Liten men ändå stor.
 H&M är grym på väskor enligt mig.


A morning so filled with love

The good things in life 2009-08-30 10:44:37
Kommentera - 0 st

Idag har jag och min M ätit frukost tillsammans för första gången sedan vi kom hem från Teneriffa. Jag har fortfarande semester, men M började jobba redan i onsdags. Och eftersom han alltid måste gå upp ganska tidigt så sover jag fortfarande när han går ut genom dörren. Men idag började han senare och vi kunde sitta tillsammans vid frukostbordet. det är en av våra helgritualer då vi annars inte kan äta frukost tillsammans under veckodagarna.
Som alltid på söndagr så har DN alla sina brölloopsannonser inne och vi tittar alltid igenom dem. Det är alltid kul att se vart människor har bestämt att gifta sig och vad det bruden har på sig för klänning. Denna morgon hittade vi ett par som hade gift sig i Venedig. M tyckte det var väldigt häftig och jag med såklart. Men sedan började vi spåna i hur mycket det kan kosta och helst plötsligt satt vi mitt inne i en diskussion om hur vi kommer att ordan vårat egna framtida bröllop. Det var som världens mest normala grej att prata om det och jag kände en stor värme sprida sig inom mig när jag tänkte på att leva med M resten utav mitt liv.


Bild:google.com


Så nu när jag sitter här i vår soffa och låter konversationen smälta in känner jag nästan för att gråta. Jag är så oerhört lycklig över att ha M i mitt liv varje dag och det känns underbart att vi har börjat bygga på ett liv tillsammans. Att aldig behöva sitta ensam hemma en söndagkväll, inte behöva laga middag till en person, alltid någon att berätta alla slags nyheter för och någon att alltid älska.

Love is wonderful!


A day with äiti..

Family 2009-08-29 10:53:07
Kommentera - 5 st

Idag blev det minsan inte någon sovmorgon. M väckte mig på morgonen och sen kunde sömnen inte komma tillbaka för allt i världen. Men lika bra att börja vänja kroppen vid tidigare mornar då jag bara har nästa vecka kvar på semestern.

Igår kväll var jag och M på bio som sagt och vi såg då "Distric 9". Kan säga att jag utan tvekan kunnat lägga det pengarna på någonting mer undrrhållande. Det var inte någon att hänga i granen alls. 1½ timme av totalt tristess där man på ett hemskt sätt försökt integrera aliens med människor i den sydafrikanska slummen. Och allt blev värre med att AC:n i biosalongen totalt lagt av. Om jag så ens rörde mig 1 cm så kände man hur svetten ville tränga fram.
Så om ni har planerat och se denna film, DON'T! Det är att kasta pengarna i sjön.

Idag blir det dock en lite roligare aktivitet så jag ska möta upp min mamma i stan. Har inte träffat min köra mor på 2 veckor och det känns helt knasigt. Vi träffas annars varje helg. Så ska bli skönt att strosa omkring i affärerna och chatch up med henne.

Hoppas att ni får en superduper bra dag!

What day is it again..

Family 2009-08-28 09:41:08
Kommentera - 2 st

Jag tappar helt bort mig vad det gäller veckodagar när jag är på semester. Allt bara smälter ihop och jag tror att affärer har öppet när de inte har det t.ex. Men, det är väl bara en bra nackdel av semesterfirandet. Måste betyda att jag verkligen kopplar av.

Idag ska jag möta upp min kära lillebror i stan för att vi ska fixa våra ID-kort tillsammans. egentligen behövs det inte 2 personer till detta, men eftersom min lillebrors ID-kort gått ut så måste han ha en person som styrker hans identitet för att han ska kunna få ett nytt kort. Och eftersom jag är så snäll syster så ställer jag såklart upp och fixar ett nytt ID-kort till mig samtidigt.
Senare på kvällen blir det ett biobesök med min M och eftersom jag även i detta avseende är en undebar flickvän så låter jag honom bestämma film. Så ikväll ska vi titta på en film som heter "District 9". Har aldrigt hört talas om den, men gillade trailern som jag tittade på. Aliens går väl hem hos vem som helst. Verkade så på bokningarna i alla fall då salongen var nästan fullproppad.

Well, nu ska jag se till att fica fram lite frukpst till mig sjäv innan jag måste bege mig iväg.

Lookin' and smellin' good

Shoppingbag 2009-08-27 12:03:15
Kommentera - 1 st

Har ju glömt att visa de 3 parfymer som jag fick med mig från Teneriffa. Slänger samtidigt upp de plagg som jag hittade på stan igår när jag strosade runt.


Från vä: Mariah Carey " Lucious Pink", Bvlgari "II", Versace "Bright Crystal"


Bootlets från H&M. Fick dessa för vrakpriset 164:-


Streachjeans från Vero Moda. Fastande för dragkedjs detaljerna, me likes!


Rosa tröja från Gina Tricot..hur kan man motstå?

Me be so hungry now that I can taste the food

Småsaker 2009-08-27 10:07:37
Kommentera - 0 st

insåg precis att jag kan känna smaker igen. Eftersom jag drabbats av snuvighet efter min hemkomst från Teneriffa har jag sedan igår inte kunnat känna smaker. Men nu har smkalökarna vaknat till liv igen och frukost måste förtäras snarast möjligast och innan någonting annat görs.


Min obligatoriska kopp men välling (yes folks, jag dricker vuxenvälling och utan den kan jag inte funka som människa på morgonen. Och det smakar JÄTTEGOTT!) och två crossinter (eller hur man nu stavar det).

One hot vacation in the sun...

The good things in life 2009-08-26 10:54:12
Kommentera - 9 st

Så är man hemkommen från det soliga Teneriffa.

Hade verkligen en helt sanslöst rolig och underbar vecka där men min M. Det var konstant solsken varje dag (maxade väl uppåt 33-34 grader), underbar strand med världens grymmaste vågor och mumsig mat.
Första kvällen vi kom ner tog vi oss genst ut på gatorna och gick ner till resturangen på hörnet. Åt världens godaste paella och min "husband" (yes, jag kallar honom det) åt enligt honom världens bäst tillagade köttbit. Efter middagen strosade vi ner till havet för att känna på vattnet och lyssna på vågorna. Sen längtade våra kroppar till sängen så vi styrde mot hotellet.

 
Beachen.. den var verkligen hur lång som helst.

Min man hade varit så smart att han hyrt en bil så vi kunde fara runt på ön som vi ville. Första dagen planderade vi en utflykt till vulkanen Teide som ligger i mitten utav ön. Efter att han kört fel i ca. 40 minuter hittade vi till slut vägen som ledde upp till toppen. Det var en av det coolaste billtripparna jag någonsin varit med om. När vi kommit upp halvvägs, 1000 m.ö.h, så var utsikten helt gudomlig över ön. Men det var inget mot de som komma skulle, för uppe vid vulkanen väntade ett så makalöst landskap att det var som taget ut en film. Allt var kargt ocj man såg vart lavaflödena hade runit och stannat av. Vi tog nog hälften av alla våra bilder där. Ett minus var dock att för att komma upp till toppen på berget var mna tvungen att betala 500:-  och stå i kö i ca. 1½ timme. Så vi skippade det och åkte omkring på utkiks ställena. Det räckte gott och väl.

Vänstra bilden: den jättestora vulkanen Teide. Höger: Lavaflödet där den avstannat sen det sista utbrottet.




Vår andra utfrlukt gick till huvudstaden Santa Cruz De Tenerife. Det hade nog den konstigaste arkitekturen jag stöt på. Vissa hus var av helt modern och ny karaktär medan andra var av gammal klassisk stil. Allt blandat i en salig röra. Men när vi frågade oss för varför det var så var svaret att man höll på att rusta upp staden då den förfallit rätt så mycket och många av de äldre byggnaderna skulle bort. Lite synd tycker jag då de äldre husen var hur vackra och fina som helst.
Men vi tittade ju inte endast på hus utan också på shoppingutbudet. Fanns en massa bra affärer som jag tittade in i. Det blev dock inte nå massiv shopping. ett litet enklet linne fick följa med hem, men glad var jag för det. Den bästa affären vi hittade vara Zara home. De hade en hel del fina saker, men tyvärr kände vi att det var lite overkill att köpa med sig hem och riskera övervikt.


Utsikten från bilen på vägen till the big city...vackert.

Det fina gamla husen. Riktigt pampiga byggnader..

Annars var det beachen och poolen och det närliggande shoppingstråken vi spenderade vår tid på. Men det var bra nog för oss. Det bästa vi hittade helt klart var två affärer. Den första var Supermecadona som är en mataffär. Maten var helt sinnessukt billig och det vi handlade där och betlade 200:- för kunde vi lätt få pixa dubbelt för här hemma. Tummen upp för matpriserna! Den andra affären var parymaffären som låg på andra sidan gatan från vårat hotell. Jag har aldrig sett så billiga priser i hela mitt liv. Jag kunde lugnt ha köpt 5 flaskor parym och endast spenderat 1000:-.  Men jag höll mig i skinnet och fick med mig 3 st, Versace "Bright Crystal", Bvlgari "II" och Mariah Carey "Pink Passion". Min "husband" köpte med sig 4 deodoranter, då han inte är så big på cologne. Men glada var vi när vi lämnade affären endast 1400:- fattigare.


Love is in the air..

Min sumering utav Teneriffa, åk dit! Underbara stränder, bra priser, superbra väder (i alla fall nu under augusti) och allmänt bra feeling. Om man åker med någon man älskar väldigt mycket blir det en ännu bättre feeling =)

Vacation -09

Livet 2009-08-16 10:02:54
Kommentera - 1 st

Äntligen har så min efterlängtade semester börjat. Ja, eller den började ju i måndags egentligen, men ni fattar vad jag menar. Har redan hunnit med en veckas vistelse i Finland tillsammans med min mamma där vi var och hälsade på min moster och hennes familj. Var riktigt mysigt att bara sova länge, inte tänka på tiden, gå omkring i myskläder nästan varje dag, plocka hallon och vinbär och en hel drös med färska ärtor och potatis (jepp, de bor ute på lnadet), äta gott och skratta en massa.
Men detta är ju inte allt jag ska göra under min semester. Nedan ser ni min lilla aktivitetsplan för mig själv och M denna sommar.

Detta är min lilla semesterplan i år:

-1 vecka i Finland- redan avklarad.

-1 vecka på Tenereiffa- åker på tisdag med Mr M

-1 kryssning till Helsingfors- ska bokas snarast möjligast

-En dagstripp till Vingåker för att gå på outlet

-Ommålning utav hallen och säkerligen en tillhörande tripp till IKEA

-En hel del slappande och mys med min M

Jag tror att jag lygnt kan säga att min semester kommer vara så super att jag aldrig vill gå tillbaka till jobbet igen.  PÅ tal om jobbet så har jag sökt en ny postition precis innan jag gick på semester. Jag hoppas verkligen på att jag kommer att ha en chans att få den. Skulle vara superroligt att börja hösten med någonting nytt och utmannande. Men just nu är det längst bak i min hjärna då det handlar om jobb. Så länge jag är på semester är allt som har med jobbet att göra väldigt långt borta.