Before the head hits the pillow

Shoppingbag 2010-08-31 21:47:26
Kommentera - 3 st

Jag har under semestern köpt hem lite nya plagg till garderoben. Dock har jag inte kunnat fånga alla på bild då vissa redan har träffat tvättkorgen. Men det som är rent och fint kommer här. Imorgon ska garderoben städas ur och det med råger. Där finns för mycket som inte användas och behöver tas bort.


"Munkis" från TIGER. Fynd från Vingåker.

Hederlig vit skjorta i längre modell. Har även en i blå.


Undisar från Franky. Hittade ett par till och båda var fynd från Vingåker.


Den omtalade och slutsålda ponchon från H&M. Kommer vara en favorit i höst.


I love them. Förra året hann jag inte köpa dem innan det tog slut. But
now there are mine!


Slut så middagsidéer så ikväll blir det en...

2010-08-31 18:58:30
Kommentera - 1 st

dsc00870 (MMS)

Slut så middagsidéer så ikväll blir det enkelt. Grekisk sallad är på menyn. Off to the affären!


Something sweet to rap it up with

My love and I 2010-08-31 18:09:09
Kommentera - 1 st

Här kommer min dag i lite bilder.











Ni måste ta er till fotografiska. Otroligt...

2010-08-31 12:19:04
Kommentera - 0 st

dsc00866 (MMS)

Ni måste ta er till fotografiska. Otroligt underbara utställningar.


It's framed and ready

My love and I 2010-08-31 10:12:39
Kommentera - 0 st

Idag tog jag och Mattias en riktigt sovmorgon och låg kvar i sängen till lite efter 9. Det var superskönt och bara få ligga kvar under täcket lite längre än vanligt, men resten av veckan blir det tidigare väckning så att nästa vecka inte blir som en stekpannan i ansiktet.

Eftersom min älskling inte jobbar idag, eller jobbar förrens klockan 5, så har vi planerat att gå på Fotografiska och se utsällningarna med Annie Leibovitz och Lennart Nilsson. Jag älskar båda fotograferna och kommer ihåg lektionerna i skolan vi hade om konst och när vi kom fram till fotografering var det just Anneie Leibovitz vi fick gå igenom.
Efter utsällningen blir det nog en liten runda på stan innan vi måste fara hemmåt. Ska se om jag hittar en bra doppresent till min blivande gudson Mumintrollet (det är hans arbetsnamn än så länge då jag ännu inte fått veta hans namn).


Bild:Google.com


Going to the shore at Jersey

The good things in life 2010-08-30 21:25:40
Kommentera - 0 st

Ikväll är det visst Jersey Shore marathon på MTV och jag är inte den som tackar nej till det. Så nu sitter jag här och skrattar till lilla smurf-Snookie, egenkära The Situation och charmören Pauly D. Så nu vet ni vad jag har för kvällsplaner idag.


Call me up on the red one

Shoppingbag 2010-08-30 11:07:18
Kommentera - 4 st

Åh, jag är så glad! Jag har precis, efter mycket velande fram och tillbaka, beställt en ny telefon.

Min gamla hederliga lilla silvriga Sony Ericsson har gjort sitt och den har verkligen varit en bra kompanjon det senaste 4 åren. Men nu är den verkligen till åren och behöver gå i pension. Så efter att ha hattat runt på tele2:s hemsida en timme så har jag nu äntligen bestämt mig och får hem min nya Sony Ericsson W995 om ca. 2 veckor.
Jag var lite inne på att klicka hem en pekskärmstelefon, men efter mycket eftertanke är det ingen telefon för mig. Jag skulle nog få tuppjuck på den efter bara några minuter. Så en hedrlig knappsats är vad jag ska ha och inget över min egna intelligensnivå.

Sony Ericsson W995 Röd


It's knockin on the door

The good things in life 2010-08-30 08:19:29
Kommentera - 1 st

Idag när jag vaknade upp kändes det definitivt att hösten kommit på riktigt. Nu är det bara att vänja sig vid mörkare mornar och att ljuset försvinner lite dag för dag. Lika mycket som det är jobbigt, lika mycket är det härligt att få sen en ny årstid. Sommar är helt underbart, men jag skulle inte kunna leva i den förevigt.

I min agneda idag har jag bara en massa hemmapyssel på listan: städa, diska, storstäda ur garderoben på sommarkläder och sådant som inte används och till sist ska jag sortera mig igenom alla våra DVD-filmer här hemma för vi har alldeles för många. Så jag har att göra helt enkelt, men jag gillar inte att sitta sysslolös. Men först, som alltid, frukost!

Home at last

My love and I 2010-08-29 18:59:15
Kommentera - 1 st

Efter en väldig lång dag ute på vägarna och efter en 2 timmar lång shopping tur i Vingåker, så är vi äntligen hemma. Vi är båda supertrötta, men väldigt nöjda över dagens äventyr som defenitivt kommer att göras om igen ivår.
Och ett tips till er som vill fynda TIGER kläder, åk till Vingåker! Det är ett paradis och en kostym eller två kan fyndas för rejält bra priser. Dock köpte inte jag något sådant extravagant, utan det blev lite mer vardagliga saker. Vad som fyndades får ni se senare, nu blir det till att chilla i 1 timme för att sedan åka iväg och köpa hem mat till kvällen som ska ätas framför en Wallanderfilm.

P.S Ett tips om ni åker låga sträckor i en bil, lyssna på P3. Det är verkligen toppenbra underhållning och ger bra underlag för roliga och intressant disskusioner i bilen.

Innan vingåker har vi svängt in i katrineh...

2010-08-29 10:30:06
Kommentera - 1 st

dsc00865 (MMS)

Innan vingåker har vi svängt in i katrineholm. Söt liten stad må jag säga.


We are of to Wingfield

My love and I 2010-08-29 07:06:23
Kommentera - 0 st

Nu kanske ni sitter och tycker att jag är helt galen som är uppe så här tidigt, men låt mig skrämma er ännu mer med att säga att jag har varit uppe sedan klockan 6!!
Det här är inte för att jag inte kan sova eller för att jag vill ta vara på varje minut utav dagen, utan för att jag och Mattias ska åka till Vingåker Outlet. Ni kanske ändå tycker vi är helt dumma i bollen, men inte om man tänker efter hur mycket vi kan fynda (dvs. om vi hittar något bra att ta med oss hem) av märkeskläder och dylikt. Och dessutom är det ca 20 mil till detta ställe så man kommer inte fram på 2 minuter riktigt utan mer 2½ timme, so we are in for a ride.

Så nu hoppas jag på att jag får komma hem med några bra köp, för annars kan jag nästa tycka att jag var lite dum i bollen som gick upp klockan 6 en söndags morgon.

Uppdateringer får ni under dagen genom min lilla lur. Ha en skön och slapp söndag!


Crab it if you can

My love and I 2010-08-28 17:23:05
Kommentera - 1 st

Nu ska jag och min fästman iväg på en liten kräftskiva hemma hos hans mamma och pappa. Ska bli så gott med dessa röda små krabater, mums!


Up with the rooster

Livet 2010-08-28 09:11:22
Kommentera - 3 st

Igår fastande jag på nätet med att spela mahjong. Jag kunde inte sluta och eplade fram till halv 1 på natten. Men likt förbannat gick jag upp samtidigt med Mattias vid 8 för att kunna äta frukost med honom innan han gick iväg till jobbet.
Så nu har han skuttat iväg och jag sitter här i soffan i vardagsrummet och vet inte om jag ska köra igång ett nytt avsnitt av The O.C eller om jag ska ta och köra ett parti mahjong. Vilket i-landsproblem så här på en lördagsmorgon....

Run baby run

Shoppingbag 2010-08-27 19:09:35
Kommentera - 1 st

Pust, min mamma och jag sprang runt på stan i 5 timmar och det känns i fötterna nu kan jag säga. Men kul hade vi som alltid och vi hittade en massa plag som vi klämde och kände på. Det är hur roligt som helst att prata mode med min mamma, då hon är utbildad skräddare och kan en hel del om kläder och fram för allt kvalité, och vi kan gå i affärer hur länge som helst och förundras.
Idag fick jag med mig hem ett nytt löparset med nya tights och en långärmad tröja från Nike. Och det bästa av allt, tröjan hade rosa som accentfärg. Perfekt till höstens alla löparrundor och lopp. Även ny ny shade av nagellack i skalan lera (?) fick följa med hem och den ska jag testa imorgon. Min lille blivande guson fick också en present, men den kan inte avsöljas här då min kusin kanske sitter och smygläser...
Min kära lillebror, som inte var med på shoppingtippen, fick nya skor och en jädrans snygg tjocktröja av min mor. Min lillebror är arbetslös och har inte mycket pengar att röra sig med, så min mamma var snäll nog och köpte lite nytt åt honom. Hoppas han gillade det vi plockade hem åt honom. Men han brukar lita på storasysters smak så det borde vara en hit.

Nu ska jag ställa mig i köket och diska upp alla smutsiga tallrikar och glas och sen svänga ihop fredagsmiddagen som idag blir langos. Mumma!


Another list..

Småsaker 2010-08-27 12:19:43
Kommentera - 0 st

Jag älskar listor och detta är en som jag tyckte var rolig.

Du heter: Heidi

Smeknamn: Struten, Malinekko (min fästmans smeknman på mig), Heedukka eller Heedu (min familjs smeknamn på mig)

Låt som när du är ledsen sörjer till: "One last cry"

Beroende av: Min mans kärlek samt min familjs, mina vänner och deras råd, chocklad, iste och tv-serier.

Vad tror folk om dig? Att jag är gald jämt och alltid pratar non-stop.

Stämmer det? Till viss del. Men jag kan också vara lugn som en filbunke och vara tyst.

Vad får du oftast komplimanger för? Min rumpa och mina ögon. Fast mest får jag nog komplimanger för min sångröst, men den kan man inte se så...

Hur imponerar man på dig? Man är sig själv och förösker inte vara inställsam.

Brukar du skratta för dig själv? Jepp, det finns alltid något att skratta över ovasett om man är ensam eller med någon.

Vad står det i ditt senast inkomna SMS?: "Hey love! E hemma kk 16 tror jag. Puss" från min fästman

Var bor du? Stockholm

Trivs du där? Absolut. Här har jag allt jag behöver.

Hur svarar du i mobilen? Heidi, alltid med en pisitiv ton.

Vem ringde du senast? Min kära mor.

Vad sa den du senast pratade med i telefonen: Att hon höll på att tvätta men kunde möta mig i stan efter det.

Antal timmar sömn inatt: 8 timmar, precis perfekt.

Sov du ensam: Aldrig, alltid brevid min fästman.

Brukar du komma i tid: Jepp, jag är aldrig sen. Jag är helst på plats lite innan utsatt tid.

Hur känner du dig nu: Lite seg, men glad och lycklig.

Vanligaste färg på dina kläder: Vit, svart, grått med färgklickar lite här och där.

Vad tycker du om fötter: Det är oki.

Vad saknar du: Min bästa vän som bor i Motala och som jag inte ser ofta.

Hade du en bra kväll igår: Jepp, det hade jag. Efter ett litet besök hemma hos mina föräldrar spenderades kvällen hemma i soffan med min fästis.

Favorit dryck på morgonen: Te eller ett glas mjölk.

När brukar du oftast gå och lägga dig: Innan 22 på vardagar, men nu när jag är på semester så blir det lite när som.

Är du blyg? Jepp, eller det beror nog mest på situationen. Jag kan vara helt oblyg också, men min fästis skulle nog säga att jag är blyg.

Sysslar du med någon idrott: Nope, eller klassa löpning som idrott?

Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Jepp, det gör jag. Jag föll för min fästis första gången jag träffade honom.

Vad skulle du göra om du vore kille/tjej för en dag: Hmm, jag vet inte vad jag skulle göra om jag var kille..

Är du nöjd med ditt liv: Absolut!

Är du bortskämd: Nej, verkligen inte. Har aldrig varit och kommer aldrig att bli. Tackar mamma för det.

Vad gör du i morgon: Lördag, jag ser nog till att städa lite och hitta på något med min fästis efter han kommit hem från jobbit.

Vad är det värsta du vet? Det finns så mycket jag inte gillar så det skulle bli en lång lista. Too long to write up here..

Har du bra vänner och äkta vänskap? Jepp. Jag har inte så många nära vänner, men dem jag har är det äkta vänskap med. Boo, Therese, Mimmi och Sandra kan jag inte leva utan.

Vad är det finaste du fått? Min fästmans kärlek.

En speciell dag du minns: När Mattias och jag förlovade oss.

Du samlar på: Allt som har med Mummin att göra.

Vem ringer du när du är arg/ledsen: Min fästman och mamma.

När grät du senast: Kommer inte ihåg...

Vad skulle du göra om du vann en miljon: Spara en del, sedan spendera lite på att resa och sedan ge lite till min familj.

Vill du gifta dig: Jepp, det ska vi. Me vi har inte bestämt ett datum ännu.

Vill du ha barn: Absolut! 2 stycken skulle sitta fint.

Är du musikalisk? Det är jag. Har sjungit sedan jag var typ 2 år och hunnit med att spela fiol när jag var yngre.

Vad dricker du helst när du är törstig: Vatten eller iste.

Bor dina föräldrar tillsammans: Ja. Över 30 år and still going strong..

Har du någon gång gråtit dej till sömns: Ja

Biter du på naglarna: Nej, skulle aldrig klara av det.


Slow starter

The good things in life 2010-08-27 09:36:23
Kommentera - 1 st

Jag har bestämt mig för att börja gå upp samtidigt som min älskling går iväg till jobbet, vilket oftast är lite innan 8. Jag vill inte bli ett vrak när jag väl tar mig tillbaka till jobbet pga. att mornarna är jobbiga.
Men trots att jag går upp så tidigt så tar jag det väldigt lugnt mina första vakna timmar. Har suttit och surfat i 1 timme och nu när magen började kurra så har jag fixat 4 leverpastej mackor och en stor kopp te. Allt detta ska ätas över en av mina favoritserier någonsin "The O.C".  Jag har inte tittat på den serien på ett bra tag, men jag förstår varför jag köpte hela serien på DVD. Den är awesome!


Sheap or not...

Shoppingbag 2010-08-26 21:33:15
Kommentera - 1 st

Den hetaste trenden i höst i klädväg måste ändå vara en skinnjacka med fårull som sticker ut lite här och var. Jag gillar den typen av jacka och just idag förbannar jag mig själv för att jag inte sparade den jackan från när jag var yngre. Den hade varit perfekt att slänga på sig när graderna börjar sjunka. Så nu står jag i valet och kvalet om jag ska köpa en eller inte. Och sedan om jag faller för att köpa den, så finns det en hel del olika kvaliteér och prisklasser och välja mellan. Antigen tar man budget varianten från en av mina favoriter H&M eller så traskar man sonika in på Acne och häver upp allt man äger och har för deras modell. Sedan är detta, tror jag, en trend som bara kommer hänga med i en säsong, sen är det on to the nest one nästa vinter. Fashion can be tricky I say...



Billigt eller inte billigt? Den första kostar 299:- (H&M) och den andra a whooping 11995:- (Acne) ..


Rhosos-Part 4

My love and I 2010-08-26 10:42:31
Kommentera - 6 st

När man är i Greklnad måste man ta sig till en riktigt grekisk by med vitklakade hus och små gränder och på Rhodos hittar man just det i staden Lindos. Den ligger precis vid havet och och just så underbar som man kan tänka sig. Dock blir det helt sinnessjukt varmt högst uppe på Akropolis, så varmt att det ser ut som att man har duschat med kläderna på. Jag skämtar inte, jag har aldrig i hela mitt liv svettats så mycket som jag gjorde där. Vi tror att det var minst 45 grader där uppe för i solen orkade vi inte vara mer än 5 minuter åt gången. Och mycket till skugga fanns inte. Men som sagt, vackert var det.














Up

Livet 2010-08-26 08:08:48
Kommentera - 0 st

Idag är jag uppe med tuppen. Kunde inte somna om efter att Mattias gått iväg till jobbet och att sova bort en hel dag är inte min grej.
Jag ska äta frukost och sedan plocka lite här hemma. Tvätten ligger ännu i sina IKEA påsar från igår och golvet behöver ett besök av dammsugaren.

Rhodos-Part 3

My love and I 2010-08-25 12:15:49
Kommentera - 2 st

Om ni någonsin åker till Rhodos måste ni ta er till Fjärilsdalen. Det är en av det vackraste platserna jag varit på i mitt liv och med alla miljontals fjärilar överallt tappade man andan emellanåt. Det bästa med det hela var att jag fick uppleva denna plats med min underbara fästman som var lika hänförd som jag. Så här kommer en hel drös med bilder och det gör inte platsen rättvisa då man inte kan fatta och insupa platsen och alla fjärilar som i verkligheten. But it's the best I got!







Det kan vara svårt men på alla dessa bilder är det tusentals fjärilar som sitter på stenar,
klippväggar och trädstammar överallt.










Det tog oss ungefär 1 timme att komma upp till toppen enda nerifrån dalen. Men det var värt det
för utsikten var helt magnifik och svalkan i skuggan var helt underbar.




Morning

Livet 2010-08-25 08:46:38
Kommentera - 0 st

Sitter här i soffan med en filt virad om mig och försöker få bort det lilla grus som ännu finns kvar i ögonen efter en god natts sömn.
Idag ska jag se till att försöka fixa fram en tvättid och sedan om tid finns åka över till mina föräldrar en sväng. Men innan något annat händer måste jag fixa frukost för min mage snackar väldigt mycket med mig just nu.


Rhodos-Part 2

My love and I 2010-08-24 10:48:15
Kommentera - 2 st

Här kommer nästa kavlakad av bilder från Rhodos.




Fästningen/borgen i Rhodos Town var helt kolosalt stor och häftig.






Vi var på en strutsfarm/zoo mitt ute i ingestans. Coolt med alla djur, men
det var verkligen varmt som bara den. Tur att vi hade våra stiliga hattar...

Mer bilder kommer senare ikväll. A little goes a long way...


Gloomy and grey

Livet 2010-08-24 10:06:41
Kommentera - 0 st

Vilken ruskig dag man har vaknat upp till. Grått, regnigt och kallt utanför fönstret och längtan till soliga varma Rhodos är värre än någonsin. Men dit kommer jag inte på en handvändning, så det är bara att gilla läget.

Idag hade jag tänkt att ta mig in till stan och titta lite i butikerna. Lika bra att börja titta efter vad man kan fylla garderoben med till i höst tycker jag. Och detta väder ger en massa inspiration till lite varmare och mysigare klädesplagg.
Måste även se till att fixa en tid i tvättstugan så att jag kan tvätta rent alla våra sommarkläder som vi flitigt använde på Rhodos och sedan förmodligen packa undan dem för denna säsong. Jag tror knappast att termometern kommer att ploppa upp i några supervarma gradantal mer i år, så jag tror att jag lugnt kan packa undan min samling med shorts.


Bild: Google.com


Warm me up

Shoppingbag 2010-08-23 14:17:30
Kommentera - 1 st

Nu när temperaturskillnaden är så påtaglig mellan Rhodos och här hemma drömmer jag om varma, mysig och gosiga kläder och skor. Och i år ska jag investera i ett par nya UGG's har jag bestämt mig för. Förra året köpte jag ett par vita Cardy's ,men i år ska jag köpa mig ett par i klassisk utförande. Men jag har verkligen problem med att välja vilken färg det ska bli. The problems a girl has to endure!

Skor - Ugg Australia: Classic Tall Chestnut | Yttersidan av skon
Skor - Ugg Australia: Classic Tall Sand | Yttersidan av skon
Sand eller Chestnut står det mellan just nu. Synd att man inte är superrik
så att man kunde köpa båda..


Rhodos-Part 1

My love and I 2010-08-23 13:08:31
Kommentera - 4 st


Framme på flygplatsen. Det var som en bastu, massor av människor överallt och bagaget tog 40 minuter att få. Me not so happy juts här..



Vi hoppade i poolen direkt när vi kom fram till hotellet.





Utsikten från vårat hotell gick inte av för hackor.

Det får vara början på bildregnet. Har över 400 bilder att plocka mellan, så det tar lite tid detta. Men det kommer mer senare ikväll...


Home again!

The good things in life 2010-08-23 08:54:39
Kommentera - 1 st

Första morgonen hemma efter en helt underbar vecka på Rhodos och jag kan säga att jag längtar tillbaka. mest av allt längtra jag till värmen för det är mer än 20 graders temperaturskillnad! Helt sinnesjukt! Igår när vi kom ut från flygplatssen och skulle ta en taxi frös jag som en gnu. På Rhodos hade vi 37-38 grader varje dag och att sen komma hem till ynka 20 grader var en smärre chock för kroppen. Enligt taxichaffören var söndagen en bra väderdag med sol och 21 grader och jag och Mattias bara tittade på varandra och skrattade.

Idag måste vi se till att fylla upp kylskåpet och frysen då det ekar rätt tomt där inne och bara aklimatisera oss till att vara hemma. Men lika skönt som det är att åka bort och bara njuta, så är det underbart att komma hem till det vanliga.
Senare kommer det ett bildregn med massa underbart fina bilder på våra äventyr från semestern.

Nu har vi varit uppe i 2 timmar och för at...

2010-08-15 06:24:10
Kommentera - 6 st

dsc00859 (MMS)

Nu har vi varit uppe i 2 timmar och för att vakna upp ordentligt beställde jag en supergod kaffe på Starbucks. Varför har det inte caramel macciato utanför arlanda? Just nu kan jag inte riktigt fatta att om 6 timmar är vi framme vid värmen. Wiie! Hörs om en vecka gott folk.


Ready to go!

My love and I 2010-08-14 21:11:23
Kommentera - 0 st

Nu är väskorna packade och jag som trodde att det skulle vara supersvårt att bestämma mig för vad jag skulle ha med mig. Men det gick som en dans och min väska var packad på en halvtimme. Massor av linnen, shorts och bikinis samt underkläder fick åka med. Ett par klänningar är bra att packa ner också om man skulle får för sig att går ut eller äta på en finare resturang. Annars hade vi tänkt oss att inte göra några finare utsvängingar utan mest ta det lugnt och ladda batterierna. Vi är inga festprissar vi två, så klackarna hamnar inte i närheten av taket. det blir mest bara strandhäng, upptäcktsresor, härliga middagar och en massa kvalitetstid för oss två. Ska bli så underbart, obeksrivligt skönt att komma iväg med den jag älskar mest.

Nu ska jag ta och lägga mig så jag får lite sömn i alla fall, för taxin kommer som sagt 04.45 imorgon och hämtar upp oss.
Så det blir inga uppdateringar förrens om en vecka.
Here we come Rhodos!


Poolen jag kommer ligga vid imorgon eftermiddag. I love it!


Cleaning up before the trip

The good things in life 2010-08-14 09:54:26
Kommentera - 3 st

Idag ska det tvättas, städas, diskas och bytas lankan innan vi far iväg till Rhodos imorgon. Jag har alltid varit sådan att när jag väl åker iväg någonstans en längre tid att jag vill ha det rent och fint när jag sedan kommer tillbaka. Så tvätten är redan halvfärdig och sedan ska det börjas dammsugas, moppas och dammtorkas. Förhoppningsvis hinner min kära fästman hem innan det är diskens tur, för det är hans börda att få den att försvinna.

Nu börjar det verkligen kitla i resnerverna kan jag säga. I 2½ månad har vi väntat på att få åka iväg och nu är det dags. Det ska bli så skönt att lägga sig ner på stranden imorgon och hoppa ner i medelhavets underbara vågor och på kvällen sätta sig vid en resturang vid havet och äta middag. Fast det blir nog inte en sen kväll då vi får gå upp vid 04.00 imorgon för att hinna med taxin som kommer och hämtar oss 04.45. Får hoppas att jag kan sova lite på planet i alla fall.

Men nu måste jag sprinag iväg till "stugan" igen och hämta lite tvätt.

Ännu ett lyckat 5 kilometers lopp. Har red...

2010-08-13 17:24:16
Kommentera - 2 st

dsc00856 (MMS)

Ännu ett lyckat 5 kilometers lopp. Har redan tickat in 1 mil denna vecka. Mycket skönt fast jag inte sprungit på dryga 2 veckor.


The roses are still blooming

The good things in life 2010-08-13 11:01:40
Kommentera - 2 st

Idag var jag verkligen trött då jag vaknade först klockan 10. Eller det var mest tack vare min mamma som jag ens vakande då, då hon ringde och väkte mig. Hade känts lite dumt att vakna ännu senare än så, men egentligen hade det inte gjort något. Har inga planer alls idag, så en sovmorgon satt faktiskt rätt bra.

Jag hade tänkt att ta mig en tur på löpbandet idag och det ska bli grymt skönt. Efter loppet i onsdags så känner jag verkligen hur det spritter i benen av längtan till att springa igen. men det blir ett avbrott på 1 vecka då vi åker iväg på söndag, men det är bara att ta vid där jag lämnade av helt enkelt.
Nu ska jag försöka slita mig från en b-film jag börjat titta på och få i mig lite välbehövlig frukost. Magen min är i uppror känner jag.


Plockade precis min första egenodlade toma...

2010-08-12 17:52:54
Kommentera - 1 st

dsc00854 (MMS)

Plockade precis min första egenodlade tomat. Jag är sjukt stolt!


Idag slappar jag i soffan och tittar på ma...

2010-08-12 09:50:28
Kommentera - 3 st

dsc00853 (MMS)

Idag slappar jag i soffan och tittar på massa serier. Känns knasigt att inte behöva passa tider och behöva rusa iväg. Men vilken skön känsla för själen att kunna va tid för sig själv. I am loving this!


Nu bär det av till iFormloppet. Känner mig...

2010-08-11 15:54:52
Kommentera - 3 st

dsc00852 (MMS)

Nu bär det av till iFormloppet. Känner mig inte speciellt peppad till att springa, men ska bli nice med en lång promenad.


Home sweet home

The good things in life 2010-08-11 11:12:20
Kommentera - 3 st

Äntligen hemma från min lilla visit i Finland. Men vilken kul resa det var sen.
Själva kryssningsbiten var supermysig då jag fick spendera en massa tid med min mamma. Var inte alls så mycket folk på båten, och speciellt inte en massa drägiga människor, så det var helnice stämning.
Väl framme i Finland så blev vi upphämtade av min kusins fästman och så åkte hem till dem. Där vi jag för första gången träffa min blivande gudson och var så liten och söt. Det enda han ville göra var att äta och sova, fast han var mest intresserad av att äta. Jag försår inte hur en sådan liten människa vill äta hela tiden. Helt otroligt! Det var mysigt att få träffa min kära kusin också och hon fick tillfälle att berätta om hur förlossningen gick och hur mamma livet kändes. Jag såg på henne att hon var i sjunde himlen.
Senare kom även min andra kusin över med deras 7 månader gamla dotter och hon var ett myspaket kan jag lova. Så glad och tillfredställd hela tiden och undersökte allt gjorde hon. Mitt armband och min örhängen var inte säkra en minut när hon väl satt i mitt knä. Så det var en babyfest utan dess like hlet enkelt. Men kul var det. Och nu längtar jag tills dopcermonin nästa månad. Då blir det en lite längre visit så att man hinner andas mellan varven.

Idag ska det springas 5 kilometer i iFormloppet. Har inte tränat på 2½ vecka så det blir inga rekordtider. Men jag och en arbetskollega ska tas oss runt i raskt promenadtakt och hoppas på att vi slipper regn.

Mot Mumindalen!

2010-08-09 16:51:42
Kommentera - 0 st

dsc00846 (MMS)

Mot Mumindalen!


Sailing away

Family 2010-08-09 08:30:30
Kommentera - 1 st

Idag har jag då vaknat upp till min första riktiga semester dag. Det känns helt knasigt att kunna ligga kvar i sängen utan att larmet går, kunna sätta mig i soffan och titta på tv utan att stressa och frukosten behöver inte ätas på direkten efter jag gått upp. Jag kan för första gången på 7 månader verkligen slappna av helt och totalt och bara njuta av att vara. Visst, jag har alltid haft helgerna till att slappna av och varva ner, men det är inte ens i närheten samma sak som detta. Det är bara 2 dagar och då hinnar man inte mer än landa ytters lite, man känner landningsbanan under fötterna, men innan man ens hunnit bromsa in så måste man lyfta igen.
Men nu känner jag att jag har landat och håller på att bromsa in rejält. Det går inte över en natt att bromsa in och stanna totalt, men jag kan tänka mig att när denna vecka har börjat ticka fram så står jag nog stilla lagom till att vi far iväg till soliga Rhodos.

Men innan jag åker iväg så långt så ska jag åka till ett land lite närmre än så. Ikväll ska jag och min kära mor ta oss över med en stor båt till Finland där vi ska hälsa på min kära kusin, hennes man och deras nykläckta kille. Detta lilla mummintroll ska bli min gudson förhoppningsvis nästa månad, men jag tyckte att det var en bra idé att lära känna honom innan all ruljans. Så mamma och jag har bokat en kryssning och åker ikväll till Helsinki. Ska bli väldigt skönt att spendera verklig kvalitetstid bara min mamma och jag.
Jag vet med mig redan nu att jag kommer sakna Mattias oerhört mycket, även fast jag vet att jag är hemma på onsdagmorgon igen. Men har man för vana att sova brevid någon varje natt, så är det jobbigt att vara ifrån varandra. Skönt att han kommer och hämtar upp mig vid terminalen på onsdag så slipper jag sakna honom tills han kommer hem från jobbet...hehe.

Nepp nu är det frulletajm och sen ska jag pyssla lite här hemma och packa. Så om det inte kommer några mer inlägg, så hörs vi på onsdag igen.


Bild: Google


En riktigt färgglad necessär fick följa me...

2010-08-08 16:33:14
Kommentera - 6 st

dsc00845 (MMS)

En riktigt färgglad necessär fick följa med hem. Perfekt var den i storleken också. Inte för stor, men inte heller för liten. Sen behövde jag en ansiktspeeling så denna från formula 101 ville jag testa. Har bara hört gott om denna serie hudvårdsartiklar så hoppas på en positiv överraskning.


Sunday

The good things in life 2010-08-08 11:15:27
Kommentera - 3 st

Snacka om att min kropp har gått på semester. Idag vaknade jag upp först 10.20! Jag sover väldigt sällan så länge, även när jag har varit uppe sent.
Och sent blev det igår då vi efter middagen åkte in till stan och tittade på "Inception". Och jag måste säga det, gå och se den. Vilken otroligt skicklig manusförfattare som har kommit på den storyn. Det fanns inte en enda minut då man kunde slappna av för att man var tvungen att kunna hänga med i handlingen. och skådespelarna var verkligen som gjorda för sina roller. Leonardo Dicaprio börjar erkligen bli en av mina favoritskådespelare då han verkligen väljer roller som han kan porträttera med birljans.
Så har ni inget annat för er och kan avvara 2½ timme, ta er till närmaste biosalong genast.

Idag ska vi ut på lite ärenden och jag ska försöka ta mig till en affär som kan se till att jag kommer hem med en ny necessär. Kom på imorse att den necessären jag har nu använder jag som min sminknecessär så det känns inte aktuellt att ta med den på mina resor. Så det måste jag hitta idag.
Nepp, nu måste jag börja fixa ihop mig så jag är representabel för världen....


Bild:Google


The first day

The good things in life 2010-08-07 09:31:12
Kommentera - 12 st

Det är helt otroligt vad kroppen kan ställa om sig på en natt. Jag har inte sovit så djupt som jag gjorde i natt, på väldigt länge. Jag kände verkligen hur kroppen slappnade av totalt och det var svårare att vakna upp imorse. Och om det hade varit en "vanlig" lördagsmorgon hade jag vid det här laget redan varit en sväng förbi tvättstugan för att se om jag kunde sno åt mig lite mer tvättid, örjat diska och även tänka på städningen. Nu funderar jag mest på om jag ska ta och sätta igång en film och dricka en kopp té till. Vardagliga måsten är inte inget som måste göras exakt på en lördag och söndag, utan det kan flyttas runt för nu har jag möjligheten att disponera min tid på det sättet som jag önskar. Känns overklig, med tanke på hur mycket jag har jobbat bara i år och låtit mina chefer bestämma mycket av min tid om dagarna.

Men nu är jag min egna chef i 4 veckor och min agenda är just nu bara fylld med måsten som ger näring till själen. Och ett av det härliga måsten är att jag kan börja sätta igång med min löpträning igen då jag känner att allt som har med förkylningen att göra är som bortblåst. Det spritter i benen av längtan att springa och svettas som ett vattenfall. Löpbandet here I come!

Äntligen semester!

2010-08-06 13:01:40
Kommentera - 2 st

dsc00843 (MMS)

Äntligen semester!


The day has come

The good things in life 2010-08-06 05:25:15
Kommentera - 1 st

Idag ska det bara jobbas 5½ timme sen är det semester för hela slanten i 1 månad! Känslan är grymt obeskrivlig. Me be so happy!


Helt blå himmel när jag går hemmåt. Det va...

2010-08-05 17:00:38
Kommentera - 1 st

dsc00840 (MMS)

Helt blå himmel när jag går hemmåt. Det var ett väg sedan man såg den. Hoppas på mer av den färgen under semestern där uppe. Nu har jag bara 5 och en halv arbetstimmar kvar att avklara imorgon sen är det so long i 1 månad.


Ska ni läsa en bok i sommar, läs denna. Ri...

2010-08-05 08:03:52
Kommentera - 0 st

dsc00839 (MMS)

Ska ni läsa en bok i sommar, läs denna. Riktigt läskigt hur människor kan hjärntvätta varandra till att tro och göra vad som helst. Svårt att lägga ifrån sig boken när man väl har börjat.


The day before the day

Livet 2010-08-05 06:43:27
Kommentera - 0 st

Jag måste ha varit helt borta igår när jag ställde larmet på klockan. Jag har gått upp alldeles för tidig kom  jag på när jag satt noch åt frukost. Hade nog kunna sova 30 minuter till. Men men, egentligen gör det inte någonting då jag kommer få sova hur länge jag vill efter imorgon. Det känns så skönt att inte behöva stressa över en sådan sak som att tappa viktiga sömnminutrar. Härligt!

Idag får jag se om jag ens kan fylla hela dagen med arbete. Igår var det på gränsen att jag knappade in alla mina 8 timmar, men idag är jag inte lika säker. Jag får se om jag kan hamstra av mina komp.timmar och gå hem lite tidigare. Känns onödigt att bara sitta av tiden och inte göra någonting då jag måste lämna över alla mina arbetsuppgifter till de andra tjejerna i gruppen så inget blir kvar när jag går på semestern. Jag får se helt enklet hur det blir, men min magkänsla säger att jag inte är kvar på jobbet till 17.00 idag.

Hittade en superbra reseguide om Rhodos fö...

2010-08-04 18:24:44
Kommentera - 2 st

dsc00838 (MMS)

Hittade en superbra reseguide om Rhodos för en hundralapp. Längst bak finns en riktig bra karta och den kan vi behöva eftersom vi har hyrbil i 2 dagar. Längtar!


So close I can almost touch it

The good things in life 2010-08-04 12:23:38
Kommentera - 0 st

Bara 2 dagar kvar när halva onsdagen redan är över! Känslan av att totalt kunna börja släppa allt på jobbet är obeskrivlig. Snart kommer det nog uppenabara sig rosa moln här.
Inte ens det gråa och trista vädret får mitt humör att svacka. Låt det regna, det är oki så länge har slipper gå upp 5 på morgonen och plinka vid datorn i 8 timmar. Bara den tanken får mig att älska regnet. Bring on the wellies!


No matter what...

Livet 2010-08-03 19:37:19
Kommentera - 0 st

Denna låt är till dig. Hoppas att du repar dig och att allt faller på plats så som du önskar. Du är endast värd det bästa i livet. Inte en gnutta mindre. Rakastan sinua kulta!


Stressmarks

Livet 2010-08-03 18:34:29
Kommentera - 0 st

Jag berättade om mina stressutslag igår och tänkte precis till om det när jag gick förbi spegeln i hallen. Idag är det nästa helt borta, förutom små röda prickar på halsen och axlarna. Bara på 2 dagar har det i min kropp hänt något som fått den att lugna ner sig något kolosalt. Och jag känner det verkligen i kroppen att den är mycket mer lugnare och mer harmonisk. Och för att inte tala om mitt humör sen. Jag har nog varit rätt vresig och knasig den senaste månaden, men igår kände jag allt bara var kul och härligt. Jag kan skratta åt det mesta och blir inte irriterad över småsaker.
I magen har jag en sådant skönt pirr att det inte går att förklara. Och att tänka på att jag i 4 hela veckor får bestämma över min egna tid som jag vill får mig att komma upp i euforiska känslostormar. Bara ligga och dra mig tills jag känner för det utan att känna att dagen går till spillo för att jag inte gör någonting. Jag har 30 dagar att hitat på något och bara den tanken är svindlande.
Bara att man i tanken kan börja varva ner och psykiskt kan lätta på trycket är skönt i sig. Men att det sedan även ger synliga förändringar fysiskt är häpnadsväckande. Man ska inte leka med stress och dess effekter har jag insett efter denna hårda sommar.

Min första halva av semestern är planerad till att först åka på kryssing till Finland för att häsla på släktingar och träffa min blivande gudson för första gången. Med på resan är min kära mamma. Sen på söndag nästa vecka packar jag och Mattias våra väskor och far till Rhodos i en vecka för en härlig medelhavssemester. Sedan har vi några små dagsturer planerade, men annars är kalendern fri för aktiviteter. Och jag längtar så efter en stressfri semester!


Gettin' closer now

The good things in life 2010-08-03 05:42:01
Kommentera - 1 st

3 och ½ dag kvar! I really like going to work now.....


Going with the flow

The good things in life 2010-08-02 20:22:12
Kommentera - 0 st

Vilken härlig känsla det är att faktiskt få sitta på jobbet efter 2½ månad och inte behöva känna en uns av stress. Hela dagen har liksoom rullat förbi och ett skänt lunk där jag hunnit ta hand om det jag pysslat med på ett kvalitativt sätt. Inte en enda gång kände jag att stressbarometerna var ens i närheten av toppnoteringar och därav kan det nog vara så att jag ikväll är mer avslappnad än vad jag varit på länge.
Efter alla veckor att högt tempo på jobbet så har min kropp reagerat på det sättet att jag har fått utslag på halsen och bröstkorgen. Små röda prickar har uppenbarat sig och det har sett ut som jag har haft röda hund eller något i den stilen. Men bara på en dag har det börjat försvinna och jag känner mig mycket lugnare i hela kroppen. Helst galet hur kroppen kan reagera så kraftigt på stress. Men som sagt så håller det på att lugna ner sig och jag hoppas att allt är borta om en vecka.

Ni kan inte ana hur mycket jag längtar till att det blir fredag klockan 13.00 för då får jag äntligen stämpla ut i 4 veckor. Kroppen är helt inställd på att inte behöva jobba och anstränga sig något mer och det är som att jag går in i Jessica Simpson mode och inte tänker innan jag talar. Härligt det där men tuna/chicken tänk!


Me no need to think...I think!


It's near now

The good things in life 2010-08-02 07:59:48
Kommentera - 0 st

Bara 4½ dag kvar till semestern! Denna vecka på jobbet blir allt annat än jobbig...


Det snyggaste stråhatten är svår att hitta...

2010-08-01 19:10:58
Kommentera - 0 st

dsc00837 (MMS)

Det snyggaste stråhatten är svår att hitta. Men idag fann den mig och när den talade om att den var 70% billigare än vad den egentligen skulle vara så var det bara för bra att vara sant. Stråhattens första äventyr blir resan till Rhodos om 2 veckor. Lovely!